Пређи на главни садржај

Приватна школа у Мајамију неће да запошљава наставнике који су примили вакцину против ковидa 1927. априла 2021, 10:40 
Пишу: Минивон Бурке, Кејтлин Фичтел и Каролајн Радновски 

Управа приватне школе у Мајамију саопштила је да неће да запошљава никога ко је примио вакцину против  ковида 19, изражавајући забринутост да је вакцина можда непоуздана. "Центнер академија" изнела је своју контроверзну одлуку у писму родитељима, уједно охрабрујући наставнике као и особље да се не вакцинацишу „док резултати даљих истраживања не буду доступни“. Такође се моле они који желе да се вакцинишу да сачекају крај школске године.

„Није нам било лако да донесемо ову одлуку“, наводи се у писму родитељима. „Наши саветници су постигли консензус да је, док ова тема не буде детаљније истражена, у најбољем интересу ваше деце, да буду заштићена од непознатих импликација, које би утицале на њих, када током дана  бораве у непосредној близини учитељице која је недавно примила вакцину против ковида 19“.

 Академија "Центнер"  (Фото:  Гугл мапс)

Управа школе је рекла да неће запошљавати никога ко је вакцинисан "док не буду доступне поуздане информације". „Нисмо 100% сигурни да су вакцине против ковида 19 поуздане, а имамо превише контрадикрорних информација, да бисмо се осећали пријатно у овом тренутку“, написала је управа. „Док се не сазна више ми чак морамо и грешити из опреза, када је реч о добробити наших ученика и школског тима. Руководство “ Центра за контролу и превенцију болести" због овога није  у уторак дало коментар , али је изјавило да су вакцине "сигурне и ефикасне" .

"Вакцине против ковида19 испитане су на десетинама хиљада учесника у клиничким испитивањима. Оне су задовољиле ригорозне научно безбедоносне стандарде Агенције за храну и лекове (ФДА). Такође су задовољиле и ефикасност, а и квалитет производње који су потребни у подршци и одобрењу за хитну употребу (ЕУА)", изјавили су стручњаци агенције.

Према "ЦДЦ"-у (Центар за контролу и превенцију болести), дугорочни нежељени ефекти су „мало вероватни“. Наиме, између 14. децембра и 19. априла 2021. године у Сједињеним Америчким Државама је дато више од 211 милиона доза вакцине, изјавила је агенција. "Милиони људи у Сједињеним Државама примили су вакцине против ковида 19 и ове вакцине су прошле највећу безбедносну  контролу у историји САД. Ова контрола укључује употребу и успостављање нових система праћења безбедности, како би сви били сигурни да су вакцине против ковида 19 безбедне “, изјавила је ЦДЦ. Један родитељ ученика "Центнер академије" изјавио је за  НБЦ Мајми да би сада могао да испише своје дете из школе, али такође је нагласио да има проблем што је до сада платио више од 30 000 америчких долара за школарину. "Читава година била је невероватно стресна за све нас да би знали шта да радимо. И не знам да ли ће тамо уопште бити наставника", рекла је мајка која није желела да јој се објави име јер је потписала документ који спречава родитеље да критикују школу. Новине су је назвале "Лидија".

"Они су веома професионални, али моје тело жели мој избор". Госпођа Лејла Центнер која је суоснивачица и извршна директорка школе, рекла је у изјави да је одлука о вакцини против ковида 19 донесена „због велике опрезности“ , а „након мудрог одлучивања“. Такође је рекла је да су "десетине хиљада жена широм света" пријавиле репродуктивне проблеме због непосредне близине некога ко је вакцинисан, што је у ствари тврдња коју су изнели врхунски медицински стручњаци. "Знамо да се сви не слажу око ове теме, али ово је мишљење 'Центнер академије', које деле многи наставници и родитељи", изјавила је управа "Центнера".


За "Ћирилизовано" превео:
Радмило Потић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de