Коме то у Србији није важно колико стварно има Срба, па су неважни одговори о националности, о језику и вери, а писмо није ни споменуто

Мени је занимљиво какав је то попис у Србији (држави српског народа — Србији) у којој су једино неважни  ОДГОВОРИ  на питања ко смо, којим језиком говоримо и како се пред Богом крстимо (писмо се, као, ваљда, још неважније, и не спомиње), па се једино на та три питања не мора одговорити. Шта је то друго, осим националности, језика и вере (додајем и писма које није ни споменуто),важно за идентитет Срба и шта то друго оправдава постојање државе Србије која се тако зове? И каква је то држава Србија у којој се неће знати колико има Срба пошто се не морају Срби изјаснити као  Срби, а из контекста се зна да се многи Срби неће изјаснити шта су по националности. А ако се све мањине изјасне о својој националности (а то се може изјашњавање од мањина очекивати, јер им права зависе од броја), онда мора испасти процентуално много више мањина него што их стварно по броју има, пошто ће многи Срби прећутати да су Срби, да су православци, да им је језик српски па ће се, тако, практично, један број Срба статистички изгубити у том неизјашњавању, што ће у статистици бити велика грешка на штету, наравно,  Срба и њихове државе.

Каква је то држава „Србија“ у којој се неће знати колико је стварно живих Срба и каква је то „српска држава“ у којој није важно колико је Срба, па се једино не морају Срби изјаснити на та три споменута питања. Ако се на та питања не мора изјаснити, да ли је то корисно за Србе да не знају колико их има у Србији?

Ако попис организује држава Србија у Србији, ко су ти Срби који су одређивали питања и који су проценили да није важно колико је стварно Срба у Србији?

Драгољуб Збиљић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!