The Saker: Рибља чорба "Бандерастан"

Неколицина вас су о томе поставили линкове у коментарима, али ја у посебном посту желим да потврдим да је зликовац којег сам јуче поменуо идентификован. Ево информације "Русија инсајдера" о њему:

Наводно је ухапшен на основу оптужби за насиље током гужве, и задржан је неко време, али онда пуштен. Током судског поступка у ком се одлучивало о његовом ослобађању, прокијевски активисти су у знак подршке демонстрирали испред зграде суда. Име му је Всеволод Гончаревски (средње име: Едуардович). Адвокат је и познати прокијевски активиста. Има 47 година, становник Одесе. Овде он говори на локалној телевизијској станици (на руском). Овде су три вести (на руском), о његовом хапшењу, суђењу и ослобађању.

Значи да су нове власти знале за њега, чак му судиле, али је онда пуштен. Али није то оно најинтересантније. Најневероватније у целој овој причи је да је Гончаревски не само још увек активиста покрета Еуромајдан, већ му је и лидер! После бруталног јучерашњег напада на парламентарца Нестора Шуфрича, руководство Еуромајдана је данас организовало конференцију за новинаре, да објасни да је за све крив Шуфрич, јер није имао никаква посла и шта да тражи у Одеси. То је стандардно укијевско поимање "еуродемократије" и "слободе говора", тако да није то оно што је невероватна ствар. Али погледајте видео и погодите ко седи други с десне стране?


Аха! То је Всеволод "Сева" Гончаревски, главом и брадом.

[Узгред, градоначелник Одесе, Палица, такође рече да је Шуфрич провокатор и да је он први напао зликовце из "Десног сектора". Но, Одеса сада "припада" Игору Коломојском, тако да је све то типично.]

Дакле, не само да Укији нацисти криве жртву за бруталан напад, већ су веома срећни што седе са познатим убицом. И ја не говорим о некаквој минорној нацистичкој банди или ситним рибама из "Десног сектора", ма не, ја говорим о самом мејнстриму и "веома респектабилном" одеском Координационом центру покрета "Еуромајдан". Куд ћеш више мејнстрим од тога. Бар не у Наци Бандерастану.

У ствари, Севица Гончаревски је у Бандерастану у свим вестима. Овде он са својим другарима из "Десног сектора" демонстрира у знак подршке Украјинским оружаним снагама. Ево га како добровољцима помаже у копању ровова око Одесе. Ево Севице како га интервјуишу и како протествује што га власт прогони и како, на савршеном руском, тврди да је потпуно невин.

Овај пример је савршена илустрација правог лица Еуроукрајине коју ја називам "Бандерастан". Огавно, расистичко, непристојно нацистичко и зликовачко лице, лице "украјинске Интерахамве" - чудовишта које је створио Запад, Запад неговао вековима, лице монструма сада наоружаног и што слободно шета украјинском земљом.

Ево шта су урадили пару оптуженом да растура дрогу:

У међувремену теку "народне лустрације" (напади банди на "нелојалне"), па иако су потпуно незаконите, пандури не раде ништа. Током протекла 24 сата, многи људи, укључујући најмање једног директора болнице, брутално су нападани, бацани у контејнере и присиљавани да потпишу оставке.

Да буде и комично, Рада сада предлаже да само они који су били званичници у претходној администрацији више од једне пуне године могу бити "лустрирани". Зашто? Јер је Порошенко био министар трговине и економског развоја за време Јануковича тек нешто мање од годину дана.


У стварности, ништа од овога уопште није смешно. Међутим, значајно јесте, јер све су то јасни знаци распада друштва и друштвеног поретка  уништеног у самој основи и замењеног владавином насиља на свим нивоима. И то је најважније, јер друштво које иде тим путем не може ништа да учини, може само да се потпуно уруши, јер престаје да уистину буде "друштво".

Отворено је питање да ли заиста постоји икаква "власт" у крњој Украјини. Иако се чини да Порошенко има некакву контролу над Кијевом и да Коломојски "поседује" Одесу, само "Десни сектор" има довољно огранака по крњој Украјини  и довољно активиста да заплаше сваког званичника или државног службеника од Лавова до Дњепропетровска и од Чернигова до Одесе. Све то сабласно личи на Авганистан, Либију или Ирак, где једна група (више или мање) контролише престоницу, док је остатак земље потпуно ван контроле и господари су разноразне наоружане банде.

Украјина је увек била историјска фикција, потпуно вештачки ентитет, првобитно замишљен од папства, али који се заиста материјализовао само захваљујући Лењину и Стаљину (Укији не би требали да им руше споменике, Укији би требали, али стварно, да их поштују као своје " очеве осниваче"). Али, од 1991. до 2013. јесте постојала. Веома несавршена и патила је од много чега, али је барем постојала. Сада, сада је Украјина заувек нестала. Ако ставите акваријум на ватру, лако је направити рибљу чорбу од тога. Али од рибље чорбу нема поново акваријума. Оно што данас гледамо је сличан процес - "друштвеног кључања", из којег нема назад, нема повратка.

The Saker

Извор:
The Vineyard of the Saker: Murderous lawyers, mainstream officials, the decline of the state and fish soup
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!