Епидемија еболе - последња лаж америчке владе. Постоји ли ризик од преноса ваздухом?

Почећемо цитатом извештаја канадске државне здравствене агенције (Public Health Agency of Canada) од 6. августа, са њиховог вебсајта:

"У лабораторијским условима је приказана инфекција аеросолима код примата, и снажно се сумња на могућност преноса вируса ваздухом међу људима, иако то још увек није јасно демонстрирано (1, 6, 13). Важност ове врсте преноса вируса није јасна. Лоши хигијенски услови могу помоћи преносу вируса."

Е, више није тако, идеја да се "снажно сумња на пренос вируса ваздухом између људи" је уклоњена:

"У лабораторијским условима, примати изложени ебола вирусу припремљеним у виду аеросоли издвојених код свиња су постали заражени, али није било преноса вируса са једног примата на другог преко ваздуха ( фусноте: 1, 10, 15, 44, 45)

Ширење вируса је запажено у назофарингеалним излучевинама (нос и грло, прим.прев.) и у брисевима аналног отвора свиња након експеримента."

Да ли то значи да би ми требало да сматрамо да је врло скоро изведено фантастично истраживање које значи да више нема разлога да се "снажно сумња" у пренос ебола вируса ваздухом између људи? Свакако, истраживање је изведено пре три недеље, и треба само сачекати још пар дана док студију не објаве на увид јавности. Да ли вам је већ сад боље?

Ако не, можда речи америчког центра за сузбијање болести и зараза из Атланте (Centers for Disease Control, у даљем тексту ЦДЦ) од 30. септембра могу да пруже мало утехе. Или су то ипак само лажи америчке владе. Да видимо!

Пре но што се позабавимо изјавом центра , требало би да искажемо неке од кључних чињеница везаних за избијање епидемије Ебола вируса. Те чињенице, очигледно, не би требало ни помињати нити чак размишљати о њима, пошто их је спрега влада-медији потиснула. Дакле, погледајмо овај ранији чланак са Global Research сајта од овог аутора, заснован на чланку Emergence of Zaire Ebola Virus Disease in Guinea — NEJM:

"Филогенетска анализа секвенци пуне дужине нам говори да се подврста ебола вируса пронађена у Гвинеји разликује од сродних подврста. То сугерише да се гвинејска сорта развијала паралелно са сортама из Конга и Габона, потекавши од скорашњег заједничког претка, и да вирус у Гвинеју није донет из тих земаља. Потенцијални резервоари еболе, воћни шишмиши врста Hypsignathusmonstrosus, Epomopsfranqueti и Myonycteristorquata су присутни у великим деловима западне Африке (18). Могуће је да је ебола циркулисала у овом региону дуже време, непримећена. Избијање епидемије у Гвинеји говори о ризику избијанња еболе у читавој западној Африци....

Висок ниво сличности између 15 делимичних Л генетских секвенци, уз три секвенце пуне дужине и епидемиолошке везе између случајева, сугеришу да је у људски род вирус прешао тачно једном. То се десило негде раног децембра 2013. године, или чак и раније."

Поука је да се сад треба бавити сасвим новом генетском варијантом вируса ебола. Даље, ми и даље немамо идеју како је вирус прешао на човека. Такође, тренутна епидемија еболе изгледа да је за више редова величине заразнија од претходних епидемија. Такође носи са собом стопу смртности која далеко превазилази све претходне епидемије заједно. Али пошто су нама рекли да се не преноси ваздухом кога онда брига око тако неважних детаља, зар не!

Упрокос горе наведеним чињеницама, од нас очеују да верујемо да се сва питања везана за тренутну епидемију еболе могу решити на основу искустава из пређашњих епизода.

Ево пар питања. Када се то још десило да у време епидемије еболе погребне куће добију упутство како да третирају остатке оболелих од еболе? Али не треба бринути, пошто је Алисија Инглиш (Alysia English), извршни директор удружења погребних кућа државе Џорџија рекла: "Ако је већ избила поплава или цури гас тад је касно да истражујете како да се то реши. Ви хоћете да решење знате унапред. Тако је и у овом случају." Значи, у питању је само припрема, видите. Наравно, ништа што сличи овој врсти припреме никада досада није рађено током неке епидемије еболе, па зашто сад?

"А, па то је зато што имамо еболу у Даласу." Тачно, али у овом одговору се имају два фатална дефекта. Прво, ми не би требало да бринемо око једног усамљеног случаја док год се то дешава у Америци, зар не, јер према ЦДЦ-а од 30. септембра:

"...огромна је разлика измешу САД и делова Африке где се шири ебола. Сједињене Државе имају снажан здравствени систем и професионалце у здравственом сектору који ће се побринути да овај случај не запрети нашим заједницама," рекао је директор ЦДЦ, др Том Фриден (Dr. Tom Frieden, M.D., M.P.H.) "Није немогуће да ће бити додатних случајева везаних за овог пацијента у предстојећим недељама, ипак не сумњам да ћемо ми спречити ширење заразе."

Ако је снажни здравствени систем САД (који је очигледно јачи од АБХО скафандера) тако ефективан у спречавању ширења заразе, чему онда припреме погребних завода? Ако су процедуре спречавања ширења заразе тако фантастичне и вирус није ништа заразнији него пре, какве везе има да ли се појавио случај у Даласу или у Сијера Леоне? Наравно, можда је одговор једноставан, можда се једноставно ради о корупцији и томе слично.

Ипак, корупција као објашњење (бар само по себи) није баш убедљиво из једног врло једноставног и врло узнемирујућег разлога наведеног у чланку о "припреми погребних кућа" објављеног 29. септембра у 15:36 по пацифичком времену - дан пре но што је случај у Даласу потврђен. Наравно, то чини следећи уводни параграф тог чланка врло злокобним:

"CBS46 News потврђује да је ЦДЦ издао упутства погребним кућама како да третирају остатке оболелих од еболе. Ако је епидемија потенцијално смртоносног вируса у западној Африци, зашто су погребни домови у Америци добили ова упутства?"

Ако је одговор: "Па, људи у Даласу су сматрали да ће случај можда бити потврђен као ебола," на то се мора одговорити да је било још случајева, у местима као што су Сакраменто и Њујорк, која су исто тако могла бити под сумњом да је у питању ебола, али да тамо нико није обавештавао погребне куће нити је ЦДЦ издавала упутства како спречити ебол (перите руке, недостаје им скафандера!)

Надамо се да сте расположени за још две дебеле ЦДЦ лажи, посто су веома важне. Из изјаве од 30. септембра: "Људи нису заразни након што су изложени вирусу осим ако развију симптоме." Ово је лаж из три проста разлога. Прво, истраживања на основу којих ЦДЦ ово тврди су рађења раније, када су биле епидемије претходних варијанти еболе. Тренутни вирус, као што смо већ рекли, је нов - генетски и географски. Друго, разлика измешђу "инкубације" и "видљивих симптома" је нејасна, није оштра. Пар капи не чини кишу, али не представља ни ведро небо - тако да је граница коју је зацртала ЦДЦ, као и све што ради САД влада - произвољна. Треће, чак и најскорији почетници у статистици знају да су претходне епидемије имале премали број случајева да бисмо поуздано могли да искључимо малу, али значајну могућност асимптотске трансмисије (човек носи и шири заразу а сам нема симптоме, прим.прев.) - на страну што се сад бавимо сасвим новом генетском варијантом еболе.

Последња велика ЦДЦ лаж поменута у том чланку је тврдња, понављана до бескраја, да су "недостаци у инфрастуктури" криви за експоненцијално ширење вируса овај пут. Требало би да поверујемо само онда када нам представе добро дизајниране мултиваријабилне моделе спречавања ширења заразе који укључују информације о епидемијама еболе и дају закључке који објашњавају зашто социо-економске разлике између запада Африке и других региона Африке (нпр. Заира) саме по себи у потпуности објашњавају уочене разлике везане за ову епидемију. Овом аутору се чини да би требало снажно да сумњамо да је тренутну епидемију могуће у потпуности објаснити без да се у неком моменту не позабавимо карактеристикама ове нове генетске подврсте вируса.
 О Аутору: Др Џејсон Киснер (Dr. Jason Kissner) је ванредни професор криминологије на Калифорнијском државном Универзитету (Associate Professor of Criminology at California State University). Његови радови о бандама и самоконтроли су objavqivani у академским журналима. Његова тренутна емпиријска истраживања се баве оружаним сукобима (active shootings). Могуће је ступити у контакт на адреси: crimprof2010(et)hotmail.com

Извор: Ebola Outbreak: The Latest U.S. Government Lies. The Risk of Airborne Contagion? | Global Research

Превео, за Ћирилисано: Воја

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!