Мозговој о тренутној ситуацији


Командант бригаде "Призрак" (Дух), Алексеј Мозговој, говори о актуелној политичкој ситуацији у Новоросији.

"Свештеници" који стоје на челу наше две републике све више нас изненађују, посебно у време када је неопходно ујединити се око истог циља диктираног вољом народа. Они пролазе кроз фазу самопотврђивања карактеристичну за младе. Да, политички аналитичари нас оптужују, нас команданте на терену, да саботирамо Мински споразум, јер се не слажемо са њим по свим тачкама. Они нас оптужују да умишљамо да смо "Наполеони", минимум. Да јесмо, не бисмо дошли до консензуса о потреби за постојањем војног савета. Само министарства одбране ДНР и ЛНР (Доњецке и Луганске Народне Републике) не виде потребу за њим (мада су, у ствари, министарства номинална тела који су створена много касније него формације милиције). Поставља се питање - нису ли се они мало узнели, с обзиром да током свог постојања нису помогли милицију ни колико за нокат ? Уместо тога, они сада покушавају да успоставе контролу над свим борбено спремним и добро координисаним јединицама затварањем њиховог приступа на  “Post Exchange”.

Али, то и није тако лоше ... штетнији је морални притисак на милицију. Само једна чињеница, да су у Доњецку приморали милицију да положи заклетву не Новоросији већ ДНР, тера човека да се запита ... Да ли је то, за сваког "принца" - приватна војска ? И цео овај процес прати срамно скидање ознака са натписом "Новоросија". О чему се ради ? Исцрпљени? И после свега, они се усуђују да кажу да нисмо у праву? Да смо, наводно, погрешно схватити политичке суптилности и обим онога што се дешава и, на тај начин, довело до поделе.

Ми разумемо ... о да, ми добро разумемо и никада нећемо одустати од наших циљева, упркос свим санкцијама и претњама које су прешле у акцију! Јуче, су два војника из бригаде "Призрак" отета и одведена у непознатом правцу. Постоји претпоставка ко је то урадио и зашто. Ти војници били прави људи милиције. Имајући представу шта им се све може десити, није тешко погодити да момци неће издржати и да ће потписати све папире с клеветањима наше јединице. А прљавштине ће бити још и више  јер нам се прети да ћемо бити проглашени за "банду", ако се не подчинимо тзв министарствима. Несвесни су чињенице  да су те јединице окосница Новоросијске војске и да нису рођене у канцеларијама, већ у рововима и земуницама, с карабинима и пушкама против артиљерије и тенкова.

А вама, Господо Политичари и онима који мисле да су они врховни ауторитет и да они знају боље од свих ... одговорићу овако.

Научите да слушате народ, коме сте се заклели на верност машући лажним обећањима. Сигурно, нисте разумели да је ваше време прошло и, надам се, заувек. Дакле, потапање људи дубоко у блато, а све уз дипломатско клањање, као што сте радили раније - више не пролази. Ми више нисмо ваше власништво, и колико год ви желели да вратите време уназад ...

Данас планирате да одржите изборе, случајно, заједно са Украјином. Чудно, зар не ? Поред тога, украјинска страна већ припрема све што је неопходно за њихово остваривање, укључујући кандидате. Не би било лоше да се испита цео списак кандидата, укључујући финансијску страну сваког од њих. Наравно, ни једни избори нису прошли бесплатно, овде (у Украјини.) Можда већ постоје спонзори овог догађаја ? Питам се ко ... Да нису, случајно, Виктор Федорович (Јанукович) и Ринат Леонидович (Ахметов) ?

Слушајте народ, не окрећите се од њега ... У супротном, људи ће се окренути од вас!

Командант бригаде Мозговој

Изворни текст (Команданта Мозговоја): Wall | VK
Извор: Mozgovoy on the current situation » voice of Sevastopol
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!