Виктор Старчиков, блогер из Харкова: Да ли су Украјинци сами криви за своје несреће ?

Украјинци су издајници, то је њихова кривица [што се нацизам широм земље разуздао] - што је мишљење често изражено у коментарима на мојој страници.

Дозволите нам да мало забодемо нос у службене фиоке.

Када је Конгрес народних посланика Руске Федерације на челу са Јељцином усвајао Резолуцијуу о суверенитету, Украјинци су били веома изненађени и помало збуњени таквим триком Бориса Николајевича [Јељцина].

Кравчук, ондашњи владар Украјине, није знао шта да ради и грчио се и мучио дуго времена, као јегуља у тигању, држећи референдуме прво у корист суверенитета, а онда против њега.

А онда је у Беловешскаја пуши, као одговор на Јељцинову иницијативу, дрхтавом руком потписао историјско парче папира.

У том тренутку, по Кијеву није луњало више од стотину "свесних нациста".

Обичним људима су трубили о Заједници независних држава, једној војсци, уједињеној привреди, говорећи им да ће то бити реинкарнација Совјетског Савеза али под другом етикетом, будите стрпљиви, и све ће се вратити ...

Американци нису лењи момци, повећели су новац за "грантове", састављали упутства, покуповали све медије у земљи, све идеологе, политичке аналитичаре и други олош, и, заврнувши рукаве, почели напорно да раде на пројекту "Антируска Украјина".

Руски народ је био шокиран оним што се дешава у земљи, почео је да формира заједнице и проруске организације и да региструје странке.

За све на овом нашем свету мора да се плати, а средства да се одрже проруске организације у принципу се нису могла наћи у Украјини, зато су њихови чланови обигравали руске фондове са испруженом руком и просјачили новац на бироима типа "Руска сарадња"и сличних.

Ако су Американци улагали у реформу украјинских умова десетине, а понекад стотине милиона својих "мртвих председника", браћа Руси би по правилу ограничавали своју помоћ на бројку близу нуле, говорећи да то није сасвим законито, да новца нема довољно ни за њихове потребе, да ће бити укорени ...

Они који су се тиме бавили неће ми дозволити да лажем.

То је био начин на који је све и све више нестајало током двадесет пет дугих година.

А Американци су момци врло стрпљиви. Чекали су да стаса нова генерација "Пепси-Украјинаца".

А онда, неочекивано за будале и сасвим очекивано за паметне људе, почеле су да се дешавају разне ствари ...

Део Донбаса је успео да се извуче из Украјине уз помоћ својих смешних олигарха који су одлучили да играју игре са властима.

Крим оде заувек уз помоћ "страних" љубазних пливача.

Одеса је убрзо спаљена, а Харков постаде затворен град.

Најжешћи су позатварани, милитантни одоше за Донбас, а сви остали прилегоше на телевизијске вести, али неочекивано добише ултиматум од нове власти:

"Или љуби Бандерин портрет, или ћеш бити доказани терориста и шпијун."

Као што можете видети, људима је избор веома ограничен ...

Пажња, питање:

Откуд сви ти Украјинци у Украјини ? Колико ће их бити за неколико година ?

У чему је кривица 20 милиона Руса који живе у Украјини, који су, по мишљењу појединих грађана Русије, увек криви за све?

Ја ћу вам рећи чија је грешка: прво, Адамова; друго, свих оних који су демонтирали Империју; треће, владара Русије и владара Украјине у годинама независности, и; наравно, моја и твоја, јер "ћутањем се издаје Бог".


Аутор: Виктор Старчиков
Извор: Viktor Starchikov, blogger from Kharkov: are the Ukrainians guilty of their own calamities? — Novorossia News Agency
превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!