Пређи на главни садржај

Стрелков о изгледима Новорусије

Пуковник Игор Стрелков (Гиркин) је на коференцији за штампу одржаној у Москви говорио о својој визији будућности Русије, Украјине и Белорусије, о изгледима Новорусије, зими, конфронтацији са Западом.


Што се тиче “примирја” у Донбасу: “Сукоби ће највероватније бити обновљени … У сваком случају, рат није завршен … Успостављени прекид ватре има природу паузе … Ово примирје користи једино украјинској страни.”

Што се тиче гериле у Харкову: “Колико ја знам, они су виртуелни герилци. Желим им снаге и да се добро брину о себи. По мом мишљењу, данашњи сукоби нису ни близу краја. Много живота ће бити изгубљено у напорима да се превазиђу. Ми желимо да поштедимо те животе.”

Зимске тешкоће: “Зима ће бити веома тешка за цивиле.”

Што се тиче будућности Русије, Украјине и Белорусије: “Мислим да би у идеалном случају читав руски народ требао да се уједини у једну државу. Русија, Украјина и Белорусија би требале да се поново уедине.”

Што се тиче конфронтације са Западом: “Запад рачуна да ће нас победити и настоји да нас сруши, јер РФ предузима независне кораке који су у супротности са њеном подређености једном центру – САД. Ја не искључујем могућност ескалације сукоба у прави, “врући” рат.”

Игор Стрелков је новинарима представио и покрет који је основао -“Новорусија”, који ће се ће ангажовати у “снабдевању позадине” борбама захваћеног Донбаса, а што укључује лечење рањених војника ДНР и ЛНР, као и откривање и објављивање имена оних који присвајају средства прикупљена за помоћ добровољцима и цивилима.

Стрелков је такође нагласио да Русија треба званично да призна републике Новорусије, јер њихов засебни потенцијал није довољан за директну борбу са Украјином. Игор Стрелков је на питање о методама борбе против идеологије украјинског ултранационализма дао овакав одговор: “ТВ треба искључити.”


Извор: Strelkov’s vision of the prospects of Novorossiya — Novorossia News Agency
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de