Вилијам Блум: Срећна Нова Година. Ево шта можете очекивати у 2015.

Вилијам Блум
25. јануар: Пријављен нестанак 467 људи са универзитета у Мексику. Амерички Стејт департмент окривљује Русију.

1. фебруар: Војна хунта руши председника Николаса Мадура. Вашингтон оштро осуђује гушење демократије у Венецуели.

2. фебруар: САД признале нову венецуеланску војну хунту и понудиле јој 50 млазних ловаца и тенкова.

3.  фебруар: У Венецуели избила револуција и угрозила војну хунту. У Каракас слетело 40 000 америчких маринаца да угуши устанак.

16. фебруар: Бели полицајац у Чикагу смртно ранио шестогодишњег дечака који је држао пиштољ-играчку.

6. март: Конгрес донео нови закон који каже да се нека особа мора презивати Буш или Клинтон да би постала председник САД.

30. април: Министарство унутрашње безбедности најавило план снимања ДНК одмах по рођењу сваког детета рођеног у САД.

19. мај: Врховни суд донео одлуку да полиција може претрести сваку особу за коју се основано сумња да има џепове.

27. мај: Управа за безбедност саобраћаја објављује да се сви авионски путници морају скинути до гола и голи остати док не стигну на одредиште.

6. јун: Бели полицајац у Оклахома Ситију тизером се супротставио седмомесечном црном детету тврдећи да је дете држало пиштољ.
Испоставило се да је пиштољ била звечка.

!9. јули: Два воза подземне железнице се сударила на Менхетну. Сједињене Америчке Државе захтевају да Москва објасни зашто је у сваком возу било руских држављана.

5. септембар: Демократска странка променила назив у Републиканску странку Лајт и најавила отварање заједничког банковног рачуна са Републиканском странком, тако да корпоративни лобисти могу да потпишу само један чек.

12. септембар: Бели полицајац у Алабами упуцао црно новорођенче. Од пупчане врпце му се учинило да је ласо.

16. новембар: Председник Обама објављује да Иран, Сирија, Либан, Палестина, Северна Кореја, Судан, Никарагва, Венецуела, Боливија и Куба поседују оружје за масовно уништење; да имају блиске везе са Исламском државом, Ал Каидом и талибанима; да помажу проруске побуњенике у Украјини; да су све биле умешане у 11.9.; да су учествовале у атентату на Џона Ф. Кенедија и нападу на Перл Харбур; да су непосредна претња САД и свему што је пристојно и свето; да су све "стварно лоши момци", који чак (искашљај, уздах) користе мучење !

21. новембар: Сједињене Америчке Државе извршиле инвазију на Иран, Сирију, Либан, Палестину, Северну Кореју; Судан, Никарагву, Венецуелу, Боливију и Кубу.

10. Децембар: Бараку Обами додељена друга Нобелова награда за мир.

11. децембар: Прослављајући Нобелову награду за мир, Обама шаље дронове да побију зломислеће појединце у Сомалији; Авганистану и Јемену.

13. Децембар: Припадници украјинских неонацистичких партија, који држе неколико важних места у влади коју подржавају Сједињене Америчке Државе, парадним кораком пролазе центром Кијева у комплетним немачким Stormtrooper униформама, вијући огромне заставе са свастикама, узвикујући "Хајл Хитлер" и певајући "Песму Хорста Весела". О томе ниједне речи у америчким мејнстрим медијима.

15. децембар: Амерички државни секретар упозорава Русију да се више не меша у послове Украјине и оптужује Москву да жели да поново направи Совјетски Савез.

16. децембар: Бели полицајац упуцао црног 98-годишњег мушкарца у инвалидским колицима, тврдећи да је је овај уперио пушку на њега. Испоставило се да је пушка штап.

28, децембар: "Вашингтон редскинси" завршили сезону на последњем месту. Бела кућа окривљује Владимира Путина.


Аутор: Вилијам Блум
Извор: The Anti-Empire Report #135 – December 19th, 2014 – William Blum
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!