Поводом претреса бироа америчког "Радија Слободна Европа" у Бакуу, Азербејџан

Бахтијар Садигов
Ћирилизовано: Наше скромне честитке тужилаштву и властима Азербејџана. Позлатило им се, јер је State Department zabrinut zbog upada u RSE biro u Bakuu и што су показали како делује права држава.

Баку, Азербејџан, 27. децембра

Пише: Елчин Мехдијев - Тренд:

Стални покушаји праћења свих поступака Азербејџана, њихово оцењивање у смислу "демократије" и вршење притиска на земљеу су бескорисни, рекао је за "Тренд" азербејџански посланик Бахтијар Садигов.

Он је, коментаришући критике неких међународних организација у вези претреса канцеларија бироа "Radio Liberty" у Бакуу од стране тужилаштва а после одлуке суда, рекао да је Азербејџан земља која води независну политику.

"Свака акција, предузете унутар или изван земље, заснива се на вољи народа и националним интересима", рекао је он. "Због тога, Азербејџан није дужан да своје поступке објашњава било коме. Државни и национални интереси захтевају, ако је потребно, озбиљне мере и истрагу, па чак и нечије затварање, ако ситуација то захтева."

"За Азербејџан, национални интереси и владавина права су приоритет", рекао је он. "Одлучујуће акције су увек предузимане и увек ће се предузимати да би се заштитили национални интереси."

Посланик Садигов је рекао да се неко, ако му се нешто не свиђа или сматра да је повређен закон, увек може жалити надлежним органима, а међународне организације могу да процене то питање.

"Али било би лепо када би они прво сачекали резултате у односу на одређену ситуацију", рекао је он. "Они морају да буду објективни и да никада не теже остваривању својих циљева вршећи притисак на Азербејџан када процењује ситуацију."


Извор: Int’l organizations’ assessment must not pursue goals of pressure on Azerbaijan - MP
Превео и приредио за Ћирилизовано: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!