Пређи на главни садржај

Азербејџан је поносна и достојанствена земља, господине Ненаде Пејићу!

Баку, Азербејџан, 27. децембар
Ненад Пејић

Пише: Арзу Нагијев, заменик генералног директора азербејџанске новинске агенције Тренд

Шеф Радио Либерти / Слободна Европа (RFE/RL - у даљем тексту РСЕ) Ненад Пејић је изјавио да је претрес бироа РСЕ у Бакуу од 26. децембра - "напад" и "пљачка". Међутим, за такве увредљиве примедбе нема никаквих правних основа.

Претрес бироа РСЕ у Бакуу је извршен у вези са кривичним предметом који истражује Истражно одељење за тешке злочине канцеларије државног тужиоца. Што ће рећи, ове мере су предузете у складу са одговарајућом чланом Закона о кривичном поступку.

Пејићеве опаске су нелогичне и неетичке. Очигледно, шеф РСЕ је заборавио све међународне норме о статусу независности и суверенитета. Господин Пејић је вероватно заборавио и на моралне принципе приликом давања такве апсурдне изјаве, која делује на осећај части и достојанства људи.

Азербејџан је суверена и независна држава. Границе Азербејџана су признале Уједињене нације и Азербејџан наставља политику независности од других земаља,и од САД, ЕУ и других.

Ненад Пејић и остали су вероватно били свесни да ће - када су ухапшени запослени у РСЕ - бити предузете одговарајуће законске мере. Међутим, они тада нису дали никакву изјаву.

Како је уопште могуће користити "Радио Либерти" на територији Азербајџана, али не као медиј, већ као средство пропаганде, за привлачење одређених личности и генерисање негативног јавног мњења? Наравно, на то је пружен адекватан одговор.

Једном речју, Ненад Пејић треба да схвати да Азербејџан није земља у којој се може на такав начин изражавати. То је једноставно недопустиво. Стога би Пејићу било боље да мало поради на сопственом васпитању.

Ми имамо стабилну земљу коју су уз велике напоре створили шеф државе и азербејџански народ. Нико нема право да користи такве изразе против Азербејџана. У супротном, и на то ће бити дат адекватан одговор.


Извор: Azerbaijan is a country of honor and dignity, Mr. Nenad Pejic!
Превод: Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de