Удружење књижевника Србије: Писмо за антологију

Поштовани читаоци,

ово писмо добили смо јуче од Удружења Књижевника Србије. С обзиром на важност теме, објављујемо га у целости.


Милорад Ђошић 




ПИСЦИМА У ДИЈАСПОРИ И РЕГИОНУ


Драге и поштоване колегинице и колеге,

  Полазећи од чињенице да велики број наших писаца за децу живи и ствара ван граница своје матичне државе Србије, осећа се потреба да се приреди Антологија савремене српске књижевности за децу у дијаспори и региону.
 
Планирано је да Антологија буде објављена до октобра 2015. године, када ће бити премијерно представљена на Међународним сајмовима књига у Београду и Франкфурту, као и на јубиларним 20. Октобарским сусретима писаца дијаспоре у Франкфурту на Мајни. Издавач Антологије биће реномирана издавачка кућа „Пчелица“ из Чачка, која је специјализована за објављивање књига за младе и децу. Књига ће бити квалитетно опремљена и илустрована, како и доликује антологијском издању.

   Антологија савремене српске књижевности за децу у дијаспори и региону обухватиће књижевно стваралаштво аутора за децу који пишу на српском језику, без обзира на земљу порекла, а који живе изван Републике Србије. У Антологију ће бити уврштени писци у исељеништву, као и они који живе у земљама региона. Сврха Антологије је да представи читалачкој публици, књижевној критици, издавачким кућама, састављачима школских програма и лектира, преводиоцима, медијима и свима другима заинтересованима, најбоље песме и кратку прозу за децу српских књижевника из расејања који својим делом припадају нераскидивом и јединственом корпусу српске књижевности. 

   Позивамо Вас да нам пошаљете што пре, а најкасније до 31.јануара 2015, Ваше ауторске или заједничке књиге поезије и прича за децу, појединачне радове, или рукописе књига у припреми, са овом тематиком, као и Ваше кратке биографије, и све то у штампаном или електронском облику на обе, или једну од ових адреса:

Schriftstellerverein SIEBEN e.V.
Vorsitzender Ljubiša Simić
Eckenheimer Landstr. 265
60320 Frankfurt am Main
Deutschland
Александар Чотрић
Сењанина Иве 7/6
11108 Београд
Serbia

Додатне информације можете добити од аутора на бројеве телефона или преко електронске поште:

Љубиша Симић: + 49 157 54 694 170; ljubisa.simic@gmx.de 
Александар Чотрић: + 381 64 826 00 00; alecotric@gmail.com

ПРИРЕЂИВАЧИ
Љубиша Симић
Александар Чотрић

2 коментара:

  1. Препоручујем да проверите повезаност др Мире Херцог из Чачка, педијатра који је књигом "Мала анатомија" и конкретном песмицом "Пиша", увела педофилију у основне школе у Србији. тек онда судити о важности.

    ОдговориИзбриши
  2. Ваш сикофантски коментар - а н о н и м н у д о с т а в у ћу проследити госпођи Херцог. Не знам да ли ће Вам одговорити.
    Судећи по овом чланку - http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/doktorka-uci-decu-kad-se-dvoje-vole-jako-pise-spoje-tada-lako-clanak-1529679, мотив докторке специјалисте педијатра је сасвим на месту, јер у дужности лекара спада и образовна делатност.
    А Вас бих замолио да се више овде не јављате. већ сам потрошио све залихе пристојног речника за Вама сличне - безличне и, сигуран сам, без икаквог талента, осим да другом нашкоде.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!