Пређи на главни садржај

Ево Моралес: РТ је глас земаља у развоју и свих народа света

Боливијски председник Ево Моралес (Ројтерс / Хуан Карлос Улате)

РТ је постала глас револуционара и земаља које би САД желеле да ућуткају, рекао је лидер Боливије Ево Моралес, коментаришући примедбе председника ББГ, који је опасност од РТ упредио са онима ИСИС-а и Боко Харама.

Моралес је реаговао на коментаре Ендрју Лака, новог шефа америчког Савета управника за питања емитовања програма - ББГ (US Broadcasting Board of Governors - BBG), који је РТ упоредио са терористичким организацијама.

"Када медиј постане глас народа, а посебно глас револуционара, одмах се јаве ти људи и медији који их осуђују и фалсификују истину", рекао је Моралес за РТ. "Медији као РТ су глас земаља у развоју и глас свих народа света, а то заслужује поштовање."

Упркос прљавој кампањи, лажном приказивању чињеница и чистим лажима, такви медији треба да наставе са досадашњим радом, "да дају микрофон народима света".

Раније ове недеље, бивши гувернер Минесоте Џеси вентура је за РТ рекао да Лак уствари зазива цензуру.

"Не би требало да постоји Велики брат који ће нам говорити шта смемо а шта не смемо да видимо", рекао је Вентура. "Ако неко не жели да се гледа програм РТ и чује мишљење које се њиму не свиђа, онда једноставно не треба да разлоге за њега пружа."

Лакова изјава је изазвала реакцију на интернету под "хаштагом" #NewsIsNotTerror, што је навело Стејт департмент да се дистанцира од коментара.

Умањујући значај "претње" коју РТ представља за америчке мејнстрим медије, помоћник државног секретара Викторија Нуланд је чак изјавила да треба дозволити да РТ остане у америчком истинољубивом медијском простору, који је "препун динамичних истинитих мишљења".


Извор: Evo Morales: RT is voice of developing countries, peoples of the world — RT News
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de