МиГ је спреман да учествује у пројектовању новог ловца-пресретача

МиГ-31
"Руска ваздухопловна корпорација "МиГ" спремна је да учествује у пројектовању новог ловца-пресретача, који ће заменити МиГ-31, који је дуго у употреби у Руском ратном ваздухопловству", изјавио је у четвртак за РИА Новости генерални директор "МиГ-а" Сергеј Коротков. 

Командант Руског ратног ваздухопловства генарал-пуковник Виктор Бондарев је прошле године такође нагласио да ће Русија 2017. године одпочети са развојем дугорочног програма пројектовања ваздухопловног комплекса, што ће се нарочито односити на ловце-пресретаче дугог домета, који ће у будућности заменити МиГ-31.

Овако велики рад може бити одређен и организован само под руководством државе, а искуство Вазухопловне корпорације "МиГ" је без премца у изградњи ловаца пресретача, што гарантује сигурност учешћа нашег предузећа у овом програму, рекао је Коротков на аеромитингу "Индија-2015".

По генералу Бондареву, МиГ ће 2017. године почети са истраживачким радом, а исти ће одредити нови изглед авиона. Испорука нових авиона јединицама почеће 2025. године.

Извор: MiG Ready to Participate in Creating Future Interceptor За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!