Пуковник Касад: Украјинске снаге безбедности отвориле ватру дуж читаве демаркационе линије у Донбасу


Украјинска војска крши режим прекида ватре дуж читаве линије разграничења у Донбасу, рекао је заменик министра одбране Доњецке Народне Републике, Едуард Басурин. "Ово је први пут (од када је установљено примирје) да се крши дуж читаве демаркационе линије: Код Докучајевска, Гранитноје, Логвинова. Украјинске снаге су највише концентрисане код Доњецка и Мариупоља, такве концентрације на северу нема", рекао је Басурин у суботу.

Басурин је нагласио да су украјинске снаге појачале своју групу у области: "На јужном правцу милитанти из батаљона "Азов" су добили нову батерију, која користи тактику маневарског борбеног деловања, гранатирају наше области и онда мењају локацију да их не би видео ОЕБС... Украјинска војска је појачана новим оружјем и људством. Углавном су то регрути, које су на превару послали у Донбас. Такође смо приметили додатно опремање и релокацију возила, појачања и минирања објеката." -
Вести.Ru: ДНР: силовики открыли огонь по всей линии соприкосновения

Б.А. Рожин: Нешто бих додао. Наши хуманитарни радници су се данас вратили из Донбаса. Јуче су били близу зграде Службе безбедности Украјине у Доњецку, и одатле су, скоро из центра, могли да чују дејство артиљерије и "ГРАД" система у пределу Пески и Авдејевке. Код Широкиног борбе непрестано трају већ неколико дана. Наше снаге су имале до 50 погинулих и рањених (углавном рањених), а хунта око 70. Непријатељска артиљерија снажно дејствује, плус има информација да хунта полаже понтоне за прелазак реке Северски Доњецк и довлачи возила на претпостављена места преласка. Генерално, на питање "Кад?", скоро сваки припадник милиције и они који раде нешто с њима одговарају "Ускоро!".

Министарство спољних послова Руске федерације данас је отворено и без пардона оптужило хунту за кршење Минског споразума. Све у свему, чекамо на неизбежно.


Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English) - The prelude
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!