Пред данашњи политички ремонт Француске


[spiegel.de] – Angst vorm Triumphmarsch der Rechten (Страх од тријумфа деснице)

Данас, у недељу, у Француској се одржавају регионални избори. Једини који се стварно плаше од Марин Ле Пен су уредници "Шпигла". Погледајте те стотине коментара читалаца и видећете да се обичан Немац уопште не боји француског национализма и да га чак поздравља. Према анкетама, Марин Ле Пен ће победити и, буде ли заиста тако, ови избори би могли бити одскочна даска за Марин Ле Пен председника Француске 2017. године. "Шпигел" и европска левица представљају је као "екстремну десничарку" што би да Француска, или оно што је од ње остало, буде што францускија. Шпигл жели да се Француска преда исламу и да то буде "мејнстрим". Коментари показују да јој Немци желе супротно.

Левица покушава да избегне катастрофу на изборима мантрајући познато: "Расизам, антисемитизам, хомофобија." Јавност није више тиме импресионирана и није је брига, као и кад су источни Немци престали да верују у пароле својих левичара и почели да певају "Ми смо народ". И Французи би могли исто. Ниска излазност ће вероватно ићи у прилог националистима, јер социјалисти су деморалисани као и свуда по Европи. Њихов поглед на свет пропада.

Марин Ле Пен се диви Путину због његовог родољубља и што се ослободио олигарха који су опљачкали земљу:


Марин Ле Лен: Дивим се Путину што је хладне главе у новом хладном рату Запада:Трећа генерација Ле Пенових је више на деду, дешње од Марин Ле Пен:


Извор: Major Political Overhaul Tomorrow in France? | DeepResource
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФОпревео: Александар Јовановић


Коментари