Пређи на главни садржај

Интерфакс-Украјина: Врховна рада одобрила међународне војне вежбе у Украјини. Три под вођством САД.

Председник Врховне раде, Володимир Гројсман, потписао је закон чији је предлагач председник државе и којег је изгласао парламент, којим се страним војскама у 2015. години омогућава извођење пет међународних војних вежби у Украјини - објавио је парламент на свом веб-сајту у четвртак.

За закон је 17. марта гласало 305 украјинских посланика.

Према одредбама закона, планира се да Украјина 2015. године буде домаћин три украјинско-америчке војне вежбе: Fearless Guardian ("Неустрашиви заштитник"), Sea Breeze ("Морски лахор") и Saber Guardian/Rapid Trident ("Сајбер заштитник"/ "Брзи трозубац"); и две пољско-украјинске војне вежбе Safe Skies ("Безбедно небо") и Law and Order ("Ред и закон")

"Неустрашиви заштитник" ће се одржати у Јаворивском округу Лавовске области, у периоду од марта до новембра, и у тој вежби ће учествовати највише 2000 војника. Украјина ће учествовати са до 200 војника оклопних јединица и до 1000 припадника Националне гарде, а САД ће репрезентовати највише 1000 војника.

"Морски лахор" ће бити двадесетпетодневна војна вежба која ће се одржати између јуна и октобра у Црном момру, и на полигонима код Одесе, Николајева и Херсона. У њој ће учествовати највише 2500 војника.

Украјина и САД ће бити представљене са по највише 1000 војника, а остало људство ће стићи из других земаља чланица НАТО и Партнерства за мир (до 500 војника).

И "Сајбер заштитник"/ "Брзи трозубац" ће се одржати у Јаворивском округу, биће то двадесетпетодневна војна вежба у периоду од јула до октобра, окупиће чак 2100 војника, са до 1000 украјинских, 500 војника САД и до 600 војника из земаља чланица НАТО и Партнерства за мир.

У четрнаестодневној тактичкој вежби авијације "Безбедно небо" учествоваће максимално 250 украјинских и 100 пољских војника.

"Закон и ред", једнонедељна војна вежба војне полиције, окупиће по 50 Украјинаца и Пољака.

За присуство страних војника у Украјини је потребна дозвола Врховне раде.


Извор: Interfax-Ukraine
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Коментари

  1. Анониман20. март 2015. 21:15

    Imam neki osjecaj da ce od maja do septembra u ukrajini poceti svjetski rat . Ukoliko se iscenira da su americke i poljske snage u tom periodu napadnute, americka vojska nece "smeti" da neodgovori na to i eto uvuceni su "nevoljno" u rat... Ako amerika onda napdne donbas i lugansk Rusija nece moci ostati po strani. Mislim da ameri idu na rat jer za njim imaju potrebu radi stabilizacije svoje ekonomije...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de