Пуковник Касад: Укратко о важном


1. О новим гласинама о смрти Мотороле само да кажем да сам данас био у контакту са компетентним људима и да су ме уверили да је са Моторолом све у реду. Више не бројим, али мислим да је то 11-12 покушај такве обмане.

2. Кроз Харков за Изјум је прошао воз са 40 тенкова. Тип тенкова се није могао утврдити, јер наш извор који је бројао возила није стручњак за оклоп. Рекао је да су тенкови изгледали као "наши", тако да је то био контигент или из трајних депоа или из Источне Европе. Тенкови ће вероватно бити послати или непријатеској групи код Артјомовска или оној код Бахмутке.

3. Борбе код Широкино се настављају. Јуче и данас наша страна је имала неколико рањених. Непријатељ наставља са прикупљањем  пешадије по западном ободу Широкино, очигледно с намером да, користећи надмоћ у људству и артиљерији, обезбеди контролу над селом. Данас или сутра одатле ћемо добити нови видео, а у међувремену погледајте извештај из Широкино у ретким тренуцима без борбе.




4.  Видео снимци разговора са украјинским заробљеницима (на руском). Снимиле су их колеге на територији коју покрива доњецка СБУ. Они су у ДНР отишли у пратњи хуманитарних пошиљки.

Први део: http://cassad.net/tv/videos/6424/
Други део: http://cassad.net/tv/videos/6425/ (овај тип је невероватан)
Трећи део: http://cassad.net/tv/videos/6427/

http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/11264-ukrainskie-voennoplennye-v-donecke-videomaterialy.htm

5. Наставља се с радом против криминала у ДНР, хватају се "експропријатори" и насилници. Активност безбедносних структура на овом правцу је у експанзији. Неки "експроприсани" аутомобили су током истраге нађени на територији Руске Федерације, где су одвежени за време летње-јесење кампање, све у оквиру локалног "бизниса". Такође се очекује да чињенице о крађи новца од плата бораца појединих јединица неће остати неразмотрене, јер су борци поднели жалбе одговарајућим органима ДНР. Рад у том правцу је открио један проблем: анархија и хаос су сувише дубоко укорењени да би их се решило брзо и одлучно. Упркос системској природи и строгости предузетих мера, још увек постоји велики број проблема на том правцу. У позадини Новоруских оружаних снага формирала се читава криминална класа, која има доста оружја (понекад чак и оклопа) у својим рукама, и не бори се, већ се бави пословима различитог степена криминала. Ово донекле подсећа на Чеченију из касних 90-их.

6. Број Чечена у Донбасу опет се повећао. Недавно је пристигла још једна група "добровољаца". Према једној верзији, дошли су у склопу припрема за одбијање могућег хунтиног напада. Према другој верзији, Кадиров покушава да се вади због "чеченског трага" у случају Њемцов, који је довео до конфликта са учешћем дела органа безбедности. Генерално, они нису вишак уочи предстојећих догађаја, највише зато што УОС и даље имају ирационалан страх од Чечена, чиме се користе неке јединице НОС, које се претварају да су Чечени са циљем деморализације противника.

7. Објашњење организације МОО "Вече" (с којом смо радили на испорукама хуманитарне помоћи за време "Кримског пролећа") у вези легализације хуманитарне помоћи коју треба послати у Донбас. Потребно је, јер они који не разумеју сасвим разлоге за саобраћајне гужве на граници с времена на време упућују примедбе.


Као што рекох раније, није проблем у некој опакој завери, у питању су уоибичајене мане руске бирократије.

8. Што се тиче оставке Кононова, скоро ми је испричана, тако да кажем, прича да је отишао из "личних разлога". Нажалост, више о томе не могу рећи, јер би могла пасти сенка на милицију, али могу да констатујем да је мало вероватно да ће се Канонов вратити на своју функцију, ако је тачно што ми је речено.Тако да бих се сада кладио на то да ће или "Капа" пре или касније постати министар, или да ће одговарајуће решење бити нађено међу локалним командантима бригада, а не може се искључити ни повратак Безлера.

И једно саопштење техничке природе.

Недавно сам одблокирао мој Фејсбук налог -  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005450315470 , блокиран у јануару. Објављивање чланака преко "Bullhorn of the Totalitarian Propaganda" остаје. Дакле, они који би радије да моје писаније читају преко Фејсбука, опет су добродошли, а исто ће се објављивати и на "Одноклассники", ако то неко тамо уопште чита.

Александар Јовановић - Ћирилизовано: Сада, у 18.оо, остало ми је још два "Касада" да преведем и поставим. Сматрам да завређују пажњу и да их треба превести, али ми је то вечерас немогуће. Зато ћу вас замолити да сами искористите:

- Colonel Cassad (in English) - The defense of Kolomoisky
- Colonel Cassad (in English) - A political "victory"

И да опет не заборавим. Све раније Рожинове текстове које сам превео можете наћи на страници - Ћирилизовано: Пуковник Касад

Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English) - A brief but important update
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!