Пређи на главни садржај

Преглед руске блогосфере за 11. април

Захарченко: "Нећемо сићи с пута који смо изабрали" (Пуковник Касад)


Захарченко одговара на Порошенкова убеђивања да ће Донбас на крају бити реинтегрисан у Украјину, по принципу "једна земља, један језик, један председник", што, примећује Захарченко, превише личи на нацистичку доктрину "ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer".Шта више, председник ДНР је истакао да Мински споразум тражи децентрализацију власти у Украјини, локалне изборе и разоружавање нелегалних војних формација, све оно што је украјинска влада показала да нема намеру да спроведе.

Јурасуми: Украјини се дугови неће опростити

Поверилачки одбор од пет највећих власника украјинских државних хартија од вредности у укупном износу од преко 10 милијарди долара категорички одбацио "реструктурирање" (тј опроштај) дуга, које ММФ захтева као услов за другу траншу од 5 милијарди долара кредита. Имајте на уму да је поред тих 10 милијарди долара Украјина обавезна да Русији исплати  3 милијарде долара већ ове године. То је разлог што су кредитне агенције снизила кредитни рејтинг Украјине на "пред банкротом".

Варјаг_2007: 78% Украјинаца "грешно" верује да је Други светски рат био Велики отаџбински рат

Шта више, огромна већина украјинског становништва је за свечано обележавање Дана победе 9. маја, иако се украјинска влада својски труди да криминализује сваки аспект совјетске историје.

НКФедор: Русија ће у 2015. одржати 4000 војних вежби различитих размера

БМД-4М борбено возило пешадије за падобранске јединице
Настављајући тренд повећавања професионалности и борбене готовости Оружаних снага РФ, Министарство одбране планира спровођење укупно 4000 војних вежби и маневара у 2015. години, што представља раст у односу на прошлу годину. Поред тога, сва подофицирска места ће попуњавати војници по уговору, а не регрути. Оружане снаге ће добити и значајне количине како осавремењене тако и нове војне опреме.

Немачка на коленима. Журнал "Смена", јул-август 1945.


Скениране странице илустрованог магазина "Смена", првог броја штампаног после завршетка Великог отаџбинског рата. Сведочанство духа велике победе.

СДЕЛАНО У НАС: Конструкција "Боровскоје шосе" станице Московског метроа - фото репортажа


Богато илустрован чланак о пет станица Московског метроа које ће се отворити 2015. године

СДЕЛАНО У НАС: Јак-130 за Војно-ваздушне снаге Белорусије


Фабрика "Јаковљев" је белоруској авијацији испоручила први тренажно-борбени Јак-130

Андреј - бт:Генијалност ДНР у акцији


Невероватно изгледа, али је то купола уништеног БМП-2 на шасији 4x4 возила.

Андреј - бт: Још једна фотографија Т-14


Овог пута фронтални снимак. обратите пажњу на три отвора за осматрање у трупу и дебеле бочне оклопне панеле

Роселхоснадзор: Русија добила дозволу за извоз сирева, кавијара, живинског меса и меда у Египат

... као и млека, павлаке, рибе, зрнасте сточне хране и других производа 21 руског произвођача. Посебно је интересантно дасе те дозволе односе и на четири фирме са "санкционисаног" и "изолованог" Крима.

Навигатор: РПКСН "Јуриј Долгоруки" у сувом доку


Миган: Владимир Путин послао у Думу предлог закона о амнестији поводом 70-годишњице Победе

Амнестијом ће бити обухваћено 60,000 особа на одслужењу затворске казне и 200,000 осуђених на условну казну. Приоритет ће бити дат ратним ветеранима који су осуђени за кривична дела после отпуста из војске и учесницима чишћења Чернобиља. Амнестијом ће бити обухваћени и социјално угрожени, малолетни делинквенти, осуђенице с децом и старији осуђеници оба пола.

Бережок путује у Алжир


Алжир хоће да осавремени преко 300 БМП-1 возила тако да одговарају стандардима БМП-2, Бережоцима на слици горе. То је први пут да се осавремењивање ради за БМП-1, а не за БМП-2. Руско Министарство одбране је такође заинтересовано и за слично осавремењивање флоте БМП-2, јер је то релативно јевтин начин да се повећа ефикасност ових возила.

Јунак месеца априла


Руска рубља. Жестоко чељаде. Са крзненом капом и балалајком, јашући медведа, све како треба."

Наша Одеса


Чланак са више монтираних фотографија: слике из времена рата преко слика садашњег града.

Ташкент, центар града


Велика галерија фотографија главног града Узбекистана.

Лично мнење:10. април, 2015.


Ово је (очигледно) сатирични одговор на предлог два угледна руска режисера, Михалкова и кончаловског, да отворе ланац брзе хране који би у Русији заменио Мекдоналдс. Руска влада је одбила да им позајми милијарду рубљи које су тражили за оживотворење своје идеје.

У Француској Гвајани лансиран "Сојуз"Па нек гледају шта ће


"Украјина неће просити новац од оних земаља чији представници буду присуствовали Паради победе у Москви."


Џ. Хоук / Fort Russ / Ћирилизовано /Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de