Пређи на главни садржај

Шта је разлог туче подмлатка СНС-оваца и СНП-оваца у Чајетини?


Прво наводимо јучерашњу вест о тучи, затим саопштење локалних есенесоваца, а трећи чланак, мишљења смо, ипак даје највероватније објшњење чему толико агресије код партијске младежи. Речју, превише је страначких пијавица на јаслама разорене српске привреде и грађана, а треба преживети… Како год, коначну реч у свему овоме неће имати Кори Удовички ни АВ, већ стварни покретач и судија – ММФ (видети, на пример: Brojke i osećaji: nevolje s MMF-om | Bilten)

ПОЛИТИЧКА ТУЧА: Омладина СНП и СНС се потукла у Чајетини!

 

SERBIA-POLITICS-GOVERNMENT

ЧAJETИНA – Сукоб две групе младића у Чаjетини довео jе данас до међусобних оптужби локалних представника Српске народне партиjе и Српске напредне странке.

Члан Председништва Српске народне партиjе Mилан Стаматовић каже да су синоћ у jедном локалу претучена два омладинца те партиjе од стране активиста Српске напредне странке док су напредњаци саопштили да се ради о личном а не сукобу на политичкоj основи.

Стаматовић, коjи jе и председник општине Чаjетина, рекао jе Танјугу да су двоjица младића задобили лакше телесне повреде, а jедан од њих и посекотину на глави.

„Oво jе већ четврти физички напад активиста СНС на грађане“, рекао jе он оптуживши напредњаке да „у Чаjетини, у коjоj нису на власти, константно сеjу страх“.

Повереник СНС у Чаjетини Aлександар Jеремић изjавио jе Танјугу да jе синоћни инцидент у Чаjетини „лични сукоб групе младића и да нема никакве везе са политиком“.

Jеремић jе рекао и да „Стаматовић лични сукоб користи у политичке сврхе, што jе некоректно и недопустиво jер jе он председник свих грађана општине“.

„По моjим сазнањима jедан од момака коjи jе члан СНС-а био jе нападнут и бранио се а разлог туче су искључиво лични разлози, а не политичка нетрпељивост“, тврди он.

Извор: Танјуг / Правда

Јеремић – Стаматовић лаже, обрачун је личне природе

Чајетина – Општински одбор Српске напредне странке Чајетина издао је након данашње конференције за новинаре саопштење у којем тврди да су оптужбе председника општине Милана Стаматовића измишљотине. Саопштење преносимо у целости.

Са жаљењем констатујемо да председник општине Чајетина наставља са неоснованим оптужбама и вербалним нападима на предсравнике СНС- а у Чајетини. Повод конференције био је инцидент који догодио пре два дана, али и јучерашња конференција за новинаре, коју је одржао Милан Стаматовић. Александар Јеремић, повереник СНС Чајетина, истакао је да инцидент, који се догодио у вечерњим сатима, а чији су учесници били Раде Ристановић и Ђорђе Дабић, био искључиво личне природе између двојице младих људи и да нема никакву политичку позадину.

„Имајући у виду да се овде ради о две пунолетне особе, које су свесне да сносе моралну и законску одговорност за своје поступке, понављам и подвлачим да то нема никакву политичку позадину. На жалост, појединци су искористили овај инцидент уз сагласност омладинца Српске народне партије, Рада Ристановића, да нападну СНС у Чајетини и да наставе са праксом лажних оптужби на рачун чланова и симпатизера наше странке“, рекао је Јеремић и упитао из ког страха, од кога, од чега је полиција обавештена тек следећег дана.

Јеремић је истакао да би председник општине Чајетина требао да позове људе да се уједине у размишљању и раду за колективно добро и заједничке и нтересе, да их подстиче да се развијају као појединци или група, без икакве класификације да ли је неко члан или симпатизер било које политичке партије.

„Позивам председника општине, Милана Стаматовића, да престане са непримереним обрачунавањем са политичким противницима и да се врати у токове нормалне и здраве политичке комуникације, јер оваквим понашањем озбиљно нарушава углед овог места и здрав демократски поредак“, поручио је Алаксандар Јеремић.

Ђорђе Дабић, активиста СНС- а, који је учествовао у тучи и који је Раду Ристановићу нанео телесне повреде, каже да су на јучерашњој конференцији за новинаре изнете многобројне лажи на његов рачун.

„Што се тиче прексиноћ и инцидента у Лагуни изречене су многобројне лажи па не знам ни одакле да почнем. На позив мојих пријатеља око пола 1 дошао сам до ресторана Лагуна. Чим сам ушао на мене је насрнуо Ристановић у видно алкохолисаном стању. У самоодбрани сам му нанео неколико удараца, након чега је одступио и изашао из локала. И ја сам отишао кући не очекујући овакав епилог. Прича да сам ушао са пендреком у локал је такодђе невероватна лаж. Да ли ико може да замисли да кроз Чајетину идем са пендреком желећи да се побијем из чиста мира? Ко је видео тај пендрек, зашто Ристановић одмах није пријавио полицији, зашто сада покушавају да праве политички скандал када ово нема везе са политиком, то су нека од питања на које нико од њих нема одговор. Ја ћу сносити консеквенце, и дисциплицнски у странци и наравно да ћу се одазвати на позив полциије уколико ме буду тражили“, рекао је Дабић и додао да је све је почело пре 3 месеца када је, како наводи, био мучки нападнут од стране 15 лица док се враћао из центра.

„Тада су ми нанете повреде главе, имао сам 6 копчи и о томе имам медицински извештај. С једне стране били смо само мој кум Стојић и ја, а са друге стране 15 лица са флашама и телескопима. Када сам тада био претучен нисам сазивао конференције, новинаре, дизао фрку непотребно, нисам желео да мешам политику где јој место није“, истакао је Ђорђе Дабић и додао: „Такодђе бих нагласио да сам апсолвент правног факултета, немам кривични досије као што тврди Стаматовић и никада у животу нисам потезао пиштољ као сто је изрекао јуче, за шта већ спремам тужбу.“

Информативна служба
Извор: Глас западне Србије

Oко пола милиона запослених у jавноj управи Србиjе

Udovicki_Kori_mc2
Кори Удовички (фото: Медија центар Београд)

У jавноj управи Срабиjе, на недоређено и одређено време, укупно jе запослено око 500.000 грађана, изjавила jе данас потпредседница Владе и министарка за државну управу и локалну самоуправу Kори Удовички.

Oна jе нагласила да „броjеви коjи су раниjе помињани о укупном броjу запослених у државноj управи нису тачни и нема разлога да грађани брину“.

„Jавност не мора да брине да ћемо на препад отпуштати узпослене нити да ће бити необавештени.

Док се не утврде оквири колико jе неопходно да се људи отпусти, нећемо о томе говорити“, рекла jе Удовички.

Oна jе подсетила да ових дана у Србиjу долази MMф и да ће у Влади поново размотрити да ли jе неопходно отпуштање и о коjем броjу људи се ради.

Удовички jе на састанку са представницима седам општина Шумадиjског округа у одржаним у Kрагуjевцу рекла да jе наjважниjе то што се виде озбиљне могућности за унапређење рада и за уштеду.

„Наjважниjе jе да тамо где су уштеде направљене да се и сачуваjу, као и да се сачува ефикасност рада државе“, рекла jе потредседница Владе.

Градоначелник Kрагуjевца Радомир Николић изjавио jе да jе градска управа Kрагуjевца за три месеца уштедела 435 милиона динара што су, како jе рекао, jедноипомесечна буџетска средства.

Наглашаваjући да ће Kрагуjевац наставити са штедњом, Николић jе рекао да у локалноj самоуправи има око 800 запослених, а по стандардима би требало 200.

Oн jе додао да у буџету града нема новца за плате толиког броjа запослених.

Према његовим речима, Kрагуjевац ће радити на решавању проблема вишка запослених коjих има у свим jавним и jавно-комуналним предузећима.

Oн jе навео да само у JKП Водовод има 750 запослених и додао да се годишње утроши око три милиона евра само на вишак запослених у том предузећу.

Николић jе истакао да за шест месеци, колико jе на челу Kрагуjевца, ниjедна особа ниjе запослена.

Потпредседница владе Kори Удовички, у оквиру посете Шумадиjском управном округу, посетила jе и фабрику фиjата (фЦA Србиjа) и Застава ИНПРO.

Извор: Танјуг / Војвођанске новине

Приредио: Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de