Пређи на главни садржај

Нова америчка информатичка стратегија - офанзивна

© AP Photo/ Yves Logghe

Вашингтон (Спутњик) Амерички секретар одбране Ештон Картер је у говору на Универзитету Станфорд рекао да ће нова америчка информатичка стратегија, скупа са одбрамбеним и снагама одвраћања, Обами обезбедити опцију покретања информатичких напада против државних и недржавних актера.

"Наш трећи задатак је да обезбедимо офанзивне информатичке опције, тако да се њима, ако нареди председник (Обама), могу повећати могућности наших других система", рекао је Картер у четвртак.

Прва два задатка информатичке стратегије Пентагона су заштита америчких мрежа и оружја од хакера, и одбрана државе од информатичких напада из иностранства, објаснио је Картер.

"Ми помажемо у одбрани државе од информатичких напада из иностранства, посебно ако су њима угрожени животи, прете уништавањем имовине или могу имати значајне спољнополитичке и економске последице", додао је Картер, и упозорио да непријатељи Сједињених Америчких Држава треба да знају да преферирање одвраћања не умањује решеност САД да употребе информатичка средства, ако је то неопходно.

Директор америчке Националне обавештајне службе Џејмс Клапер је фебруара ове године рекао да Русија, Кина, Иран и Северна Кореја представљају главну претњу америчкој информатичкој безбедности.

Онлајн криминалне активности САД по грубој процени коштају око 100 милијарди долара годишње, више него било коју другу земљу - наводи се у извештају Центра за стратегијска и међународна истраживања из 2014. године.

Напомена преводиоца: Због горњег, поплаву вести о руским информатичким нападима, као што је била она о насртају на, ни мање ни више, него Пентагон, и кинеским, севернокорејским, иранским... хакерским насртајима на САД, не би требало, као што бива (а види се по коментарима), примати славодобитно, већ просто примити к знању да војни комплекс опет припрема америчког пореског обвезника на "драње", ако не и на нешто горе. Два текста на које линкови испод упућују нису нажалост привукла много пажње, али се надам да сад хоће - јер заиста се треба припремати, и за рачунаром ће бити све горе и - опасније.

Ћирилизовано: Сједињене Америчке Државе појачавају напад на Северну Кореју

Ћирилизовано: Аутернет: Информациони рат новог облика

Извор: Спутњик
Превео и приредио: Александар Јовановић


Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de