Пређи на главни садржај

Извините, али Европска унија је затворена


За сав тај народ што је у Кијеву подржавао револуцију зарад уласка Украјине у Европску унију - лоша вест: европски комесар за суседску политику и преговоре о придруживању, Јоханес Хан, ставио је тачку на годину и по еуромајданске пропаганде.

"У следећих десет година неће бити проширења ЕУ",  рекао је он на Трећем Источном форуму у Берлину.

"Морамо деловати сврсисходно, да свако разуме да је нова чланица ЕУ драгоценаост, а не предмет додатне финансијске подршке", саопштио је Хан.

И то је то.

Биће после 2025. године, можда никада.

На крају крајева, европски политичари су и поред свег свог цинизма, лицемерја и равнодушности према суровости -веома практични, када морају да буду.

Европски политичари не би да троше још евра. Подршка Грчкој већ им је однела пуно новца, и биће га потребно много више, тако да за Украјину нема ништа, нити ће икад бити.

Једно је потписати "Економску асоцијацију", а у ствари отварање украјинског тржишта за европску робу и стварање повољних трговинских услова за земље ЕУ, а сасвим друга ствар преузети одговорност за бушну и трулу лађу украјинског режима, нешто што се распада по свим шавовима.

Не, у Европи за то нема спремности.

Домољуби "набријани" револуцијом, са развијеним заставама и пуни наде у брзу и бесплатну еуропску безбрижност, су били упозорени.

Речено им је да трговинске олакшице за ЕУ и војне бенефиције за САД немају никакве везе са интересима Украјине, да су штетне.

Домољуби су били упозорени да су утувљене им пароле замка, свесна обмана.

Али то нико није слушао.

Људи у стању хистеричне агресивности једва и себе чују, о здравом разуму да не говоримо.

И тако - у име "Украјине у Европској унији" свргнута је влада, уништен легитимитет садашње, изгубљене су области, убијало и убија се, хапси и прогања на хиљаде људи, привреда је уништена, варварско насиље озакоњено.

Али то Украјину неће увести у Европску унију.

Домољуби сада могу да се теше само с једном ствари.

Када је комесар Хан рекао да је прихватање нових земаља у ЕУ "немогуће", ипак је додао:

"Међутим, то не значи да ЕУ не преговара."

Или, у преводу, европска врата јесу затворена, али се преговара иза затворених врата.

Што може да траје до у недоглед.


Аутор: Олег Царев
На енглески превела: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
За Ћирилизовано, Магацин, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de