Пређи на главни садржај

Велика Британија: Новим законом могу се криминализовати "политички некоректни" ставови


Би-Би-Си: Критика феминизма и хомосексуалности би се карактерисале као екстремизам

Језив коментар британског премијера Дејвида Камерона сугерише да чак и људе који поштују закон држава неће оставити на миру, ако буду укључени у било шта што влада сматра говором мржње, нетрпељивошћу и критиком хомосексуалности и феминизма.

Припремајући увођење новог закона касније овог месеца, Камерон је поставио параметре када је рекао да је немешање државе у живот људи ако "поштују закон" био "погрешан приступ".

"Предуго смо били пасивно толерантно друштво. Нашим грађанима смо говорили да ћемо их  докле год поштују закон остављати на миру. То је често значило да смо били неутрални код различитих вредности. И то је помогло наративу о екстремизму и неправди. Ова влада ће коначно окренути другу страницу - неће бити пропалог приступа", изјавио је Камерон.

Лондонски Индепендент је за Камеронову изјаву написао да је "нешто најјезивије што је Камерон икад рекао".

Према Би-Би-Сијевим вестима, нови закон би могао поткачити и оне који изражавају политички некоректна мишљења.

"Да ли ће они који се противе хомосексуалности, мултикултуризму или феминизму бити оптужени за угрожавање вредности толеранције и једнакости?", пита се Марк Истон с Би-Би-сија. "Да ли су аргументи Расела Бранда против гласања претња демократији?"

Нове мере се уводе под оправдањем борбе против екстремизма - што је мало чудно, с обзиром да је Камеронова влада подржавала и подржава џихадистичке групе у сукобима у Либији и Сирији.

Организације за грађанске слободе страхују да ће се нови закон користити да се ућуткају неистомишљеници из легитимних протестних група, да ће се расположење против владе стављати у исти контекст као џихадизам.

Вероватно с правом. Јер Камерон је у свом говору у Уједињеним нацијама прошле године сугерисао да су они који доводе у питање званичну верзију 11.9. и 7.7. исто ненасилни екстремисти као и симпатизери Исламске државе. А и Скотланд јард је британске држављане који гледају снимке Исламске државе са одсецањем глава упозорио да могу бити ухапшени на основу антитерористичких закона.

Нови закон ће овластити регулаторно тело за електронске медије Офком (Office of Communication) "да предузима мере против канала који емитују екстремистичке садржаје".

"План је да се полицији омогући да затражи од вишег суда да нареди да екстремистима буде забрањено емитовање, и да за сваки твит, пост на Фејсбуку и друге видове веб комуникације морају од полиције да траже одобрење", преноси Индепендент. "То би подразумевало и поруке пријатељима и присталицама да је комуникација "екстремисте" сада не провери, као и поруке којима се негирају оптужбе за екстремизам, које су довеле до изрицања такве мере."

Шта је "говор мржње" и шта је "екстремистички садржај" питање је субјективне процене, наравно. Али, судећи по ономе што је Камерон рекао у УН, биће да се мисли на не-мејнстрим политичке ставове.

Зато сада, када је Камеронова влада конзервативаца обезбедила већину, а левичарске странке које обично делују као контрола остваривања грађанских слобода изгубиле утицај, можемо очекивати да ће британским друштвом у наредних неколико година  доминирати ауторитарност.

Напомена преводиоца:

Као и увек, да би се вест стварно разумела треба је читати с другима. Да предложимо две-три:

- Криминализација критике Израела у Канади / Criminalizing Criticism of Israel in Canada

- Торијевски лидер себе назива ционистом... / Tory leader calls himself 'Zionist'; U.K. Jews campaign against boycott, где се даље каже да је "подршка Израелу у ДНА чланова странке".

Другим речима, прича о "ауторитарности" и приче о Великој Британији као држави надзора зарад борбе против тероризма и заштите хомосексуалаца и феминисткиња су ту да се британски и остали Власи не досете. Канада, до јуче доминион Уједињеног краљевства, изнела је прави разлог, тачније део ширег плана - заштите ционизма.

"А где сам ту ја?" Овде: JASNA I NEPOSREDNA OPASNOST: Evropski antisemitizam na vrhuncu  -  што је чланак ноћас објављен на српском издању Израел њуса (одакле је и горња фотографија).

Аутор: Пол Џозеф Вотсон
Извор: » New UK Law Could Criminalize ‘Politically Incorrect’ Opinions Alex Jones' Infowars: There's a war on for your mind!
За Ћирилизовано, Магацин и СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de