Пређи на главни садржај

Вејн Мадсен: У Македонији је у току обојена револуција сорошита

Вејн Мадсен је и аутор чланка-упозорења, објављеног још у фебруару ове године: Викторија Нуланд покушала да у Скопљу организује репризу Кијева

Следећи?
Ђаволски план да се дестабилизује Македонија помоћника државног секретара Викторије Нуланд, америчког амбасадора у Македонији Џеса Бејлија, и македонских "социјалдемократских" опозиционих лидера Зоран Заева и Бранка Црвенковског - људи који би се могли назвати "Арсенијем Јацењуком и Петром Порошенком Македоније" - ушао је у критичну фазу: чланови наводно распуштене Ослободилачке војске Косова (ОВК) су повећали терористичке упаде на македонску територију, са територије Косова.

План америчког Стејт департмента и македонских марионета као што су Заев и Црвенковски је стварање ситуације у којој ће демократски изабрана влада премијера Николе Груевског и председника Георгија Иванова бити свргнута у побуни коју су организовали богато плаћени агенти Џорџа Сороша. Пучисти, укључујући и оне који су постали познати широм Македоније као "сорошити", надају се да ће заменити опредељену за независност Владу Македоније са владом која ће отказати пројекат гасовода Турски ток, пројектованог за транспорт природног гаса у Средњу Европу, из Русије преко Турске, Грчке, Македоније, Србије и Мађарске; и у преговарима са Грчком, Европском унијом и НАТО-ом окончати коришћење назива државе "Македонија", чиме ће обезбедити брз улазак Македоније у ЕУ и НАТО; и удовољити жељама албанских националиста у Албанији и на Косову, да области са албанском већином у Македонији одвоје од земље и придодају их "Великој Албанији".

Пораст албанског националистичког иредентизма дуж крхке косовско-албанске границе представља највећу претњу за политички и територијални интегритет Македоније. Први знак да ће бити невоља дуж границе  је био априлски напад на караулу македонске полиције Гошинце: у нападу је учествовало 40 наоружаних људи са ознакама наводно забрањене ОВК. Акција је изведена у исто време када је  министар спољних послова Косова, Хашим Тачи, бивши лидер ОВК, пркосио претњама од стране српских власти да ће га ухапсити по основу оптужнице за тероризам из 2007. године, ако дође у Београд да би присуствовао конференцији коју су организовали сорошити. Хапшење министра иностраних послова Косова би омогућило сукоб НАТО-а и  ЕУ са Србијом, другим битним партнером не само за Турски ток, већ и у послу са балканским делом железнице коју финансирају Кинези, која ће повезивати грчку луку Пиреј и Будимпешту преко Македоније и Србије, у склопу пројекта Пут свиле.

Наоружани нападачи, који су раније прешли са Косова у Македонију, су у северном пограничном граду Куманово 9. маја дошли у сукоб са македонском полицијом. У антитерористичкој операцији је погинуло шест македонских полицијаца и непознат број албанских терориста.

Напад "оживљене" ОВК на македонски гранични пункт Гошинце, на коме су македонски полицајци држани као таоци док се албански нападачи не врате на Косово и најновији поход ОВК на Куманово не би били могући без знања војног заштитника Косова - НАТО-а, који на Косову држи своју највећу војну базу, Бондстил.

У 2001. години, када су се снаге ОВК заједно са македонским албанским националистима Ослободилачке националне армије (ОНА) бориле против снага македонске владе  у граду Арачиново у Македонији, снаге америчке приватне војне компаније "Милитари профешенел рисорсис, инк" - МПРИ (Military Professional Resources, Inc), "радиле" су код обе стране. МПРИ је помагала ОНА-и док је истовремено саветовала македонску војску. Верује се да је МПРИ пре напада ОВК и ОНА на Арачиново прослеђивао ОНА-и информације македонске службе државне безбедности. Македонија је Охридским споразумом дала широка аутономна права свом албанском становништву, у настојању да спречи да се насиље какво је дивљало Косовом и Босном прелије у, генерално гледајући, мирну Македонију. Охридски споразум је сада у опасности, јер дестабилизујуће снаге Нуландове и Сороша повећавају притисак на владу у Скопљу.

Као на миг својих господара сорошита, албански националистички лидер Кочо Данај је у Тирани обнародовао да је инцидент у Куманову грешка Груевског, којег је упоредио са Адолфом Хитлером. Данај предводи националистичку групу под називом "Платформа за Природну Албанију", са присталицама у Албанији, Црној Гори, на Косову и у Македонији, који би да виде Велику Албанију.

Покушавајући да уплаши Груевског, Данај је рекао да ће "Груевски завршити у крви", и упозорио га да не покушава да стане на пут терористичким активностима Албанаца из иностранства у Македонији. Али, полиција је припаднике ОВК у Куманову ипак похватала. Они су, према Груевском, планирали низ терористичких напада на владине објекте у Скопљу и другим градовима с већински македонским становништвом.

Истовремено са Данајевим претњама Македонији из Албаније, чланице НАТО-а, Бошњаци-муслимани су уприличили своју, налик нацистичкој Вафен СС "Ханџар" дивизији, параду у Новом Пазару, главном граду Санџака, области у Србији. Бошњаци су за дан одржавања нацистичке параде изабрали 9. мај, Дан победе у Европи. Сличне, нацистичке параде а ла Вафен СС дивизија, одржане су у Летонији, Естонији, Литванији, а циљ им је био да изазову бес тамошњих Руса. Бошњачки есесовци су у Другом светском рату били препознатљиви по зеленим униформама, црвеним фесовима и по томе што су били међу најжешћим Хитлеровим борцима - исте униформе су сада носили Бошњаци што су парадирали Новим Пазаром на Дан победе. Бошњаци-муслимани Санџака и њихови једноумници из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније у великој мери фаворизују успостављање исламског калифата на Балкану, исламског калифата Бошњака-муслимана и Албанаца.

Заев, Црвенковски и сорошити користе избијање насиља у већински албанским областима Македоније, покушавајући да из садашње владе избаце албанске политичке странке, Демократску унију за интеграцију (ДУИ), као мањинског коалиционог партнера владајуће странке ВМРО-ДПМНЕ премијера Груевског.

Проблеми у албанским областима Македоније изазвани су током антивладиних демонстрација у Скопљу, које су подстакли сорошити Заев и Црвенковски, под изговором и неоснованом оптужбом да је влада Груевског прислушкивала телефонске позиве 20.000 Македонаца. Страна штампа углавном игнорише чињеницу да само америчка НСА и њени британски и немачки партнери имају капацитете за такав масовни надзор. Остаје питање: ко је македонској опозицији дао снимке разговора Груевског и других владиних функционера са опозиционим лидерима? Софистицираност производа искључује македонску обавештајну службу.

Опозицији влади Груевског придружене су две велике медијске операције које финансира Сорош: телевизијске мреже "Телма" и "24 Вести". Онe су помоглe распиривању недавних насилних протеста против владе на Тргу Македоније у центру Скопља, демонстрације у којима су 36 од укупно 40 повређених у насиљу испред седишта владе у Скопљу били полицајци. Један од лидера Социјалдемократске странке и савезник Заева и Црвенковског, Радмила Шекеринска, из једног оближњег кафића је инструирала демонстранте да на силу уђу у зграду владе, док су Црвенковкси и Заев отворено позивали на народни устанак. Радио Слободна Европа, иначе под Сорошевим утицајем, константно је умањивао број полицајаца повређених од демонстраната сорошита, и није известио о спољашњој агитацији иза немира.

Има ли добрих вести? Добра вест је што су Македонци из свих друштвених слојева, сфера и сваког порекла - свеједно да ли словенског, албанског или муслиманског - свесни улоге сорошита у изазивању насиља у њиховој земљи, и што су спремни да му се супротставе. Сорошу и његовим агитаторима у македонској опозицији и америчкој амбасади у Скопљу, Македонија, за разлику од Украјине, неће бити лак залогај.


Аутор: Вејн Мадсен
Извор: Wayne Madsen - The Color Revolution in Macedonia Is Underway -Strategic Culture Foundation
За Ћирилизовано, Магацин, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

ПС. Текст сам првобитмо илустровао фотографијом Нуландове и Груевског - уместо кога сам потисао Заева. Не само да је то била грешка, већ је таква фотка слала и погрешну поруку.
Хвала читаоцу "Магацина" Бошку што је на грешку указао - без обзира на разлоге који пробијају из његовог коментара,

Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de