Аустријски "Винер цајтунг": "Србија и Македонија нису подржале санкције према Русији и сада ће то да плате"

Ћирилизовано: Текст с хрватског сајта  преносимо због значаја вести, али га објављујемо на српском језику, а не на његовој ватиканоидној варијанти:



Протести у Скопљу

Аустријски лист Винер цајтунг: Србија и Македонија нису подржале санкције према Русији и сада ће то да плате - америчка антируска стратегија на Балкану је експлозивна и може се завршити ратом"


Познати аустријски лист Винер цајтунг (једна од најстаријих новина на свету која још увек излази - прво издање је штампано 8. августа 1703.) објавио је чланак који се дотиче садашње кризе на Балкану. У осврту, којег потписује новинар Стефан Хадерер, наводи се: "Политика Запада којом се желе прекинути све руске пријатељске везе почела се ширити Балканом. Америчка влчада већ је одредила како Македонија треба да буде уређена."
У тексту се такође наводи како Македонија и Србија нису подржале санкције према Русији и како ће сада због тога "платити високу цену".

Што се тиче прекидања руских веза у Европи и на Балкану, Хадерер каже како се ради о потенцијално "експлозивној стратегији" која се лако може завршити сукобима, грађанским ратовима и избегличким кризама у самој Европи.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!