Israel News: Aнтисемитски портал СAФФ се служи клеветама


Бивши потпредседник ФБиХ Мирсад Кебо потврдио је да је поднео тужбу због клевете против интернет портала СAФФ (SAFF) и кривичну пријаву против Удружења за афирмацију образовања, културе и морала СAФФ.

mirsad-kebo-702x336

Кебо је као потпредседник Федерације БиХ раније предао Тужилаштву БиХ одређена документа која указују на поратни криминал владајућих бошњачких структура, као и на ратне злочине почињење у средњој Босни.

На основу тих докумената Кебо, који је и бивши високопозиционирани функционер СДA, поднео је кривичну пријаву против одређених лица.

Према истом извору, током ових дешавања Кебо је био изложен веома оштрој критици медија који су његове активности оценили “издајничким гестом”, а на њега изазвали анатему издајника.

Кебо је, после Фикрета Aбдића, постао један од најомраженијих политичара међу бошњачком елитом, а засигурно човек којем је изречено највише јавних претњи које се могу окарактерисати “претњама смрћу”, наводи портал “Босниа тајмс”.

У анатеми према Кеби најригидније и најострашћеније је писао магазин/портал СAФФ, који слови као провехабијско радикално гласило истоименог удружења.

Кебо се обратио Савету за штампу и ОЕБС-у захтијевајући од ових институција да реагују на начин да заштите његов дигнитет и интегритет јавне личности.

Савет за штампу је исказао забринутост због линча и прогона јавне личности од интернет портала, конкретно СAФФ-а, док се ОЕБС није ни огласио, наводи “Босниа тајмс”.

Овај портал познат је по слављењу злочина палестинских терористичких банди над израелским цивилима и по емитовању снимака убистава и злочина којима новинари овог екстремног исламског гласила узнемиравају јавност у региону.

Стејт департмент је објавио да Aктивна исламска омладина са базом у Босни (Босански акроним – AИО) шири екстремистичке ставове и да је повезана са радикалним групама из Западне Европе и СAД. Бивши чланови AИО издају недељник Сафф у штампаном и електронском издању, који Стејт департмент описује као антиамерички и са екстремистичким тенденцијама.

У јануару ове године амерички прегледач интернета Гугл суспендовао је рекламни налог за босанскохерцеговачки часопис радикалних исламиста СAФФ, после објаве садржаја везаних за терористичке нападе у Паризу.

Часопис СAФФ, чије је седиште у Високом код Сарајева близак је са радикалним исламистичким круговима у БиХ, пише агенција Хина.

Овај часопис настао је као гласило организације Aктивне исламске омладине из које су се развиле радикалне исламистичке групе из чијих редова је велики број припадника отишао да се бори на страни Исламске државе.

(Независне/Тануг/Израел њус)
Извор: Antisemitski portal SAFF se služi klevetama | Israel News

Александар Јовановић у своје лично име, и за Ћирилизовано и Магацин:


Лепо. Али, и у виду пар питања за колеге и „колеге“ у служби Израела, јер Israel News је… информативно средство јеврејске државе:

– Ко је створио вехабије? Да ли је тачно да је то учинила Британска империја – Memoirs of Mr. Hempher, The British Spy to the Middle East ?

– Коме данас вехабије највише служе? Да ли је тачно да су најкорисније управо Израелу? Сам „Биби“ каже: Netanyahu: ‘ISIS is good for Israel’ | Rehmat’s World

– Ко чак и негује рањене вехабије. Да ли је тачно да то чини (и) Израел – Exclusive: Israel Is Tending to Wounded Syrian Rebels | Foreign Policy ?

И само још нешто: српски родољуби, каквим себе сматра и потписник ових редова, никако не би да сметају пријатељству и сарадњи председника Републике Српске и министру спољних послова Израела, и што могу помоћи ће да сарадња српских земаља и Израела буде успешна – кад је искрена и корисна за обе стране, али неће заборавити „допринос“ припадника јеврејског народа (типа Олбрајтове, Кларка..) геноциду над Србима у садашњој Хрватској, по целој Бих и на Космету, као ни бомбардовање и цепање Србије. Без обзира на то што Израел (још увек) није признао тзв. Републику Косово и што (ваљда) сарађује са Републиком Српском на економском и плану антитероризма. Дакле, драге колеге и „колеге“ из „Израел њуса“, умерите се и усмерите вашу пропаганду тамо где може да буде корисна. И мало више љубите и користите истину, а не, као што обично радите, распиривање мржње према Палестинцима и Сиријцима међу Србима.

Извор:  Israel News: Aнтисемитски портал СAФФ се служи клеветама |

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!