Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Грчкој је једини излаз у банкроту и да се окрене Русији

Грчки дуг је неотплатив. Једноставно превелики да би се могао отплатити. Штедња што су је Грчкој наметнули ЕУ и ММФ је погоршала проблем јер је ослабила грчку економију, чиме је терет дуга постао још тежи. Упркос очигледној чињеници да је политика штедње ЕУ чист неуспех и да нема изгледа, драма грчке "дужничке кризе" тече даље.

Решење је било могуће на почетку "кризе", пре него што је штедња почела да уништава привреду. Дуг је требало да буде смањен на износ који грчка привреда може да сервисира или да плати. Али је ово традиционално решење било неприхватљиво за повериоце, ЕУ и Европску централну банку. Као што сам објаснио у књизи Неуспех лесе фер капитализма (Clarity Press, 2013), грчки кредитори, ЕУ и Европска централна банка су имали планове невезано за могућности Грчке да врати дуг. Повериоци су одлучни да успоставе принцип да могу држави да позајмљују прекомерно и присиле је да дуг плаћа продајом јавних добара и кресањем пензија и социјалних давања грађанима. Поверилачке банке онда профитирају кроз финансирање приватизације јавних добара повлашћеним клијентима. План ЕУ и Европске централне банке је да са преношењем пореске и буџетне политике на ЕУ сврше с фискалном независношћу земаља чланица ЕУ.

Другим речима, грчка "криза сувереног дуга" се користи за стварање преседана који ће бити примењиван на свакеу владу чланица ЕУ. Државе чланице ће престати да постоје као суверене државе. Суверенитет ће почивати на ЕУ. Мере које Немачка и Француска сада подржавају на крају ће укинути њихов суверенитет, од којег је ионако мало остало, јер немају своју валуту а спољну политику су подредиле Вашингтону.

За Грчку је једини могући излаз банкрот и окретање Русији. Цео свет ће имати користи од таквог правца деловања, јер ће излазак Грчке из ЕУ и НАТО-а покренути распад НАТО-а, главног механизма Вашингтона за стварање сукоба са Русијом. На крају ће читава Европа и свет бити захвални Грчкој јер је омела насиље које би проистекло из настојања Вашингтона да успостави хегемонију над Русијом.

Али како је банкрот и окретање Истоку једино изводљиво решење за Грчку, агенти Европске уније у Гркој су покренули велику кампању против окретања Грчке Истоку.

Плашим се да је грчком народу мозак превише испран да би могао да искористи указану прилику и спасе се из канџи једнопроценташа, који ће сахранити грчки популус. Грчки бирачи нису били толико разборити да садашњој влади дају довољно велики проценат гласова да би та влада имала довољно кредибилитета код ЕУ и поверилаца. Оно што сад гледамо у Грчкој је неуспех демократије због самог демоса.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Greek Democracy Is Failing -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de