Доњецк под унакрсном ватром непријатеља


Ратна ситуација у Донбасу дуж целе линије фронта се погоршава из сата у сат. Минобацачка ватра, рика самохотки и размена митраљеске ватре најжешће су биле дуж линије раздвајања близу насеља Красногоровка и Старомихајловка која се граниче са доњецким реонима Петровски и Кировски, где су украјински пунитивци после размене артиљеријске ватре покушали да пробију линију одбране Војске Доњецке Народне Републике.

Украјинске снаге су у артиљеријском двобоју претрпеле губитке и потиснуте су. Пунитивци не крију намеру да опколе положаје Народне милиције и тотално их униште, да би даље напредовали ка граду.

Борбе на западним прилазима Доњецку су биле веома интензивне - коришћени су минобацачи, самохотке, оклопна возила и митраљези. Бројни извештаји кажу да је једна група украјинских диверзаната успела да се инфилтрира преко линије фронта, али да су је јединице Војске ДНР уништиле код рудника Абакумов у самом граду.

Сличну тактику - гранатирање па онда покушај да се милиција бар мало потисне са основних положаја - непријатељ је користио и на северозападном правцу: локалитети Забанки и Спартак су свако вече под унакрсном ватром.

Погоршавање ситуације у граду Јасиноватаја под контролом ДНР такође одговара сценарију извођења усмерених удара и изазивања максималних разарања положаја милиције и стамбених области које се граниче са зоном непријатељстава.

Ратни дописник Степа (Steppe)

Извор: Novorossia Today
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!