"Бели вођа" неонацистичког батаљона "Азов" позван у Европски парламент

"Бели вођа"

Члан Европског парламента из Чешке, Јарослав Штетина, позвао је команданта расистичког и неонацистичког батаљона "Азов", Андреја Билецког "Белог вођу", да говори пред Европским парламентом и члановима објасни мотиве, ставове и циљеве "Азова", а све у циљу отварања дијалога.

"Добровољачки батаљони су значајна, стварна политичка и војна сила у источној Украјини. Неразговарати с њима и незнати ко су значи не бити заинтересован за решење сукобаа", рекао је Штетина  за Чешку новинску агенцију (ЧТК), како преноси Праг пост (Глас прага). Извештаји да су батаљону "Азов" углавном млади неонацисти су резултат руске пропаганде - тврди Штетина.

Да ли Европској унији заиста требају даља објашњења о "Азову"? Зар поглед на фотографију батаљона, војну опрему са свастикама и СС рунама на њима, амблем са “Wolfsangel”-ом и "Белим сунцем" - познатим нацистичким симболима, и њихови јавни наступи (слика испод) нису довољни да потврде његов нацистички идентитет? Изгледа да чланови Европског парламента тако не мисле.




Извор: “White Leader” of Neo-Nazi Azov Battalion Invited to European Parliament – Ukraine Human Rights
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!