Европа Украјини нуди колонијални статус

Сергеј Наришкин / Novorossia Today | news agency

Европа је Украјини понудила колонијални статус, рекао је у четвртак у интервјуу за дневник Известја председник руске Државне думе Сергеј Наришкин.

Наришкин је сигуран да тежња појединих земаља да наставе с империјалистичком и колонијалистичком политику и даље постоји зато што је "дугогодишња некажњивост и за злочине против мира и човечности и за прећутни пристанак на неонацистичке и друге идеологије које воњају по расизму" кључни фактор овакве политике.

"Добар део оружаних сукоба је започео уз прећутну сагласност са идејама етничке супериорности једног народа над другим народима", рекао је Наришкин, и истакао да су у том контексту савремене идеологије супериорности "изузетно опасне".

"Погледајте колико је ограничен суверенитет чланица и НАТО-а и Европске уније. Шта се друго него статус колоније Украјини нуди од такозване уједињене Европе - да има само обавезе, али да не може да ужива никаква права?"

Међутим, рекао је председник Думе, у Украјини и балтичким земљама се виђају бројне рестрикције везане за етнички идентитет и матерњи језик.

"Водеће европске земље се претварају да то не примећују, као што се праве да не виде ни пораст неонацизма и глорификовања Хитлера", рекао је председник Државне думе Руске Федерације.

Ћирилизовано: Да, са Хрватима и новом НДХ је прошло, што не би и код бандерита и Бандерастана. Али Русија није Србија, и није, као тада што је Србија била, сама.

Извор: Novorossia Today
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!