Јутјуб образовање: Geography Now! Bosnia and Herzegovina (ВИДЕО)


Почиње мекетом. Биће се зове Пол Барбато и творац је "првог Јутјуб канала који покрива профиле свих земаља". Више о њему и шта хоће погледајте на страници на којој се "краудфандингује": Support Paul Barbato creating Youtube's FIRST channel covering profiles on ALL countries!. Тврди да је за сваки овакав видео потребно 30-40 сати рада, да се мора од нечега и живети, а Лос Анђелес је скупо место...

Али тешко да је ово труд једног човека. Никад не треба потцењивати глупост и необразованост, али то што је Херцеговина Хрватска, што су муслимани сад Босанци (Bosnians) а не Бошњаци  (Bosniaks)... и технички квалитет производа - што је све требало осмислити, произвести и организовати, говори да највероватније имамо посла са још једном пропагандистичком продукцијом ентитета који се тиме бави као државним послом, сличној оној (технички квалтетној) за потребе пројекта "Исламска држава".

Све у свему, ретко одвратно. Али као што нема лоше књиге, нема ни лошег видеа - за оног ко уме да критички чита, гледа, мисли и учи. Овакве ствари су ипак опасне, јер критички ум никада није био раширена појава, а Јутјуб, Википедија, ФБ...  су много доступнији и неупоредиво мање захтевни од књиге и школе.


Извор: Geography Now! Bosnia and Herzegovina - YouTube
За СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!