Како да руски председник буде популаран на Западу?

Извор: Buzz Feed

Лако. Путин треба да Хилари Клинтон понуди политички азил. То је мој предлог, мислим да би тако повећао своју популарност у свету.

А и спасио би јој главу, јер:

- Хилари прети истрага коју већ спроводи ФБИ,

- због њене наводне злоупотребе државне електронске поште и могућег одавања података од важности за националну безбедност,

- што је озбиљна ствар, јер могло би доћи кривичног гоњења и чемера апса,

- а што би била крајње понижавајућа ситуација за особу таквог друштвеног угледа и статуса! Кривичном гоњењу узрок би био политички. Зато је тешко прогнозирати у ком правцу би процес текао. А могао би и овако и онако. И да буде оштар. Политички оштар.

Путин би лако могао да Хилари спаси све те беде када би јој понудио азил. Због другог безбедносног скандала дао је уточиште Сноудену, што не би и Хилари?

Е сад, како би то повећало Путинову популарност на Западу?

Путина би Амариканац сматрао јуначином - без обзира чију страну у Клинтонкином скандалу држао.

Они који Клинтонку не љубе радо би јој видели леђа. Али стварно. А великом броју њених присталица заштитнички настројеним пао би камен са срца - не би било онога што ФБИ-јева истрага предсказује.

Путин добар, како год окренеш.

Мада, има ту... Хилари и Влад се нису нешто мирисали.

Хилари Клинтон је почетком 2014. године тобожње работе Владимира Путина у Украјини упоредила са "акцијама које је нацистички вођ Адолф Хитлер предузимао ван Немачке у периоду до Другог светског рата" - тако је бар цитира "Вашингтон пост".

Какогод, заболело је.

Путин је узвратио да "госпођа Клинтон никада није била превише суптилна у својим изјавама", чиме је сугерисао да је њен тон и речник знак слабости, а не снаге.

Али то није све, има још. Група клинтонита је прошлог фебруара објавила извештај насловљен са "Очување независности Украјине и пружање отпора агресији Русије - шта САД и НАТО морају да ураде".

Клинтонитско дело Обами и Конгресу препоручује нову стратегију: Украјини током следеће две фискалне године дати 2 (две) милијарде долара за јачање одбране на руској граници.

Чак и да има такву намеру, тешко би Путину успело да нечему оваквом приђе на конструктиван начин.

Мада је и тешко поверовати да се мислило озбиљно. Јер:

- Украјина је практично банкрот држава, заражена приватним "милицијама" које делују мимо власти и на основу сопствених планова;

- политичкој катастрофи од државе дати две милијарде да се супротстави нуклеарној сили каква је Русија никако не делује смислено (или грешим?)

- Украјину цео свет види као веома корумпирану државу, у рангу Уганде - бога питај где би паре завршиле.

Па шта су клинтонити са оваквом стратегијом онда хтели? Једино чега могу да се сетим а да не буде дибидус увредљиво је да су то била баљезгања мортус пијаних људи.

Најновије Галупово истраживање ставова Американаца показује да је Путинов "рејтинг неомиљености" код њих прилично висок, 63%. Али, кад би Путин Клинтонки дао азил, онда би то била друга песма, мислим да Путин Американцима не би био неомиљенији од Обаме.

Јер, и опет по новом Галуповом истраживању, Обамин рејтинг неомиљености је 52 одсто. Значи, нема много више Американаца који имају негативно мишљење о Путину од оних што имају исто такво о Обами.

Лако је могуће да би Путин и ту разлику поништио. Најзад, Путинов рејтинг неомиљености код Американаца је 2002. године био само 18%, а Обама је имао најбољи  резултат, исто 18%, пре него што је постао председник.

А и та сличност у очима Американаца можда није случајна. Да ли би тих 18% могло бити одскочна даска за рационалнији и продуктивнији однос? Ја не знам, нисам стручњак, питајте нумеролога.

Путин је тај најнижи рејтинг неомиљености имао одмах после 11.9. Владимир Путин је први од светских лидера назвао Вашингтон, изјавио саучешће и понудио сарадњу. Американци су тај његов гест веома ценили. То је показао Галуп.

Веома би се уважавала и широкогрудост давања азила Хилари.

Но, ту је понос госпође Клинтон. Шта ако она не хаје за опасност? Одважност и понос Хилари Клинтон би могли омести план повећавања Путинове популарности на Западу.

Зато би Владимир Путин, уз азил, морао да Хилари Клинтон понуди и шаргарепу.

Коју је узгајио, нећете веровати, Путинов архинепријатељ Борис Березовски.

Березовски је, када се од закона крио у Лондону, обнародовао своју визију будућности Русије. Березовски хоће да у Русији институционализује монархију. (Озбиљно, човек је то јавно рекао.)

А ја мислим да је идеја чије време тек долази - Хилари Клинтон уз азил понудити царски статус.

Путин би јој морао дати и држављанство, али прецедент, са Жераром Депардјеом, у том смислу већ постоји, када је глумац са својих разлога хтео да оде из Француске.

У царски посао би требало укључити и Била.

Нови руски владари, царица Хилари и цар Бил Клинтон, не би имали неку стварну власт или одговорност. Не би могли да нанесу штету.

Неки причају да Хилари, дубоко у себи, ионако не жели ту главобољу председниковања Америком. Кажу да њу покреће породичност, жеља да у историјско наслеђе остави "први брачни пар председници".

Али, ако увиди да уместо у Белу кућу може отићи у казамат, можда би склонија била погодби да председништво Америком трампи за царевање Русијом. И то је нека историјска оставштина. 
.
Дакле, једног дана, када најмање очекујете, можете зачути Владимира Владимировича Путина: "Даме и господо, допустите да вам представим Била и Хилари Клинтон, цара и царицу све Русије."

Врло корисни линкови:
- Ћирилизовано: Ротшилди припремају свог монарха за руски престо
- TASS: Russia - Prince Dmitry Romanov to visit Crimea first time since reunification with Russia
- "Putin je najpopularniji političar na svetu" - B92.net

Аутор: Вилијам Данкирли
Извор: What`s Putin`s Golden Opportunity for Popularity in the West? » American University in Moscow
За СРБИН.ИНФО изабрао и (врло слободно) превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!