Пређи на главни садржај

Како да руски председник буде популаран на Западу?

Извор: Buzz Feed

Лако. Путин треба да Хилари Клинтон понуди политички азил. То је мој предлог, мислим да би тако повећао своју популарност у свету.

А и спасио би јој главу, јер:

- Хилари прети истрага коју већ спроводи ФБИ,

- због њене наводне злоупотребе државне електронске поште и могућег одавања података од важности за националну безбедност,

- што је озбиљна ствар, јер могло би доћи кривичног гоњења и чемера апса,

- а што би била крајње понижавајућа ситуација за особу таквог друштвеног угледа и статуса! Кривичном гоњењу узрок би био политички. Зато је тешко прогнозирати у ком правцу би процес текао. А могао би и овако и онако. И да буде оштар. Политички оштар.

Путин би лако могао да Хилари спаси све те беде када би јој понудио азил. Због другог безбедносног скандала дао је уточиште Сноудену, што не би и Хилари?

Е сад, како би то повећало Путинову популарност на Западу?

Путина би Амариканац сматрао јуначином - без обзира чију страну у Клинтонкином скандалу држао.

Они који Клинтонку не љубе радо би јој видели леђа. Али стварно. А великом броју њених присталица заштитнички настројеним пао би камен са срца - не би било онога што ФБИ-јева истрага предсказује.

Путин добар, како год окренеш.

Мада, има ту... Хилари и Влад се нису нешто мирисали.

Хилари Клинтон је почетком 2014. године тобожње работе Владимира Путина у Украјини упоредила са "акцијама које је нацистички вођ Адолф Хитлер предузимао ван Немачке у периоду до Другог светског рата" - тако је бар цитира "Вашингтон пост".

Какогод, заболело је.

Путин је узвратио да "госпођа Клинтон никада није била превише суптилна у својим изјавама", чиме је сугерисао да је њен тон и речник знак слабости, а не снаге.

Али то није све, има још. Група клинтонита је прошлог фебруара објавила извештај насловљен са "Очување независности Украјине и пружање отпора агресији Русије - шта САД и НАТО морају да ураде".

Клинтонитско дело Обами и Конгресу препоручује нову стратегију: Украјини током следеће две фискалне године дати 2 (две) милијарде долара за јачање одбране на руској граници.

Чак и да има такву намеру, тешко би Путину успело да нечему оваквом приђе на конструктиван начин.

Мада је и тешко поверовати да се мислило озбиљно. Јер:

- Украјина је практично банкрот држава, заражена приватним "милицијама" које делују мимо власти и на основу сопствених планова;

- политичкој катастрофи од државе дати две милијарде да се супротстави нуклеарној сили каква је Русија никако не делује смислено (или грешим?)

- Украјину цео свет види као веома корумпирану државу, у рангу Уганде - бога питај где би паре завршиле.

Па шта су клинтонити са оваквом стратегијом онда хтели? Једино чега могу да се сетим а да не буде дибидус увредљиво је да су то била баљезгања мортус пијаних људи.

Најновије Галупово истраживање ставова Американаца показује да је Путинов "рејтинг неомиљености" код њих прилично висок, 63%. Али, кад би Путин Клинтонки дао азил, онда би то била друга песма, мислим да Путин Американцима не би био неомиљенији од Обаме.

Јер, и опет по новом Галуповом истраживању, Обамин рејтинг неомиљености је 52 одсто. Значи, нема много више Американаца који имају негативно мишљење о Путину од оних што имају исто такво о Обами.

Лако је могуће да би Путин и ту разлику поништио. Најзад, Путинов рејтинг неомиљености код Американаца је 2002. године био само 18%, а Обама је имао најбољи  резултат, исто 18%, пре него што је постао председник.

А и та сличност у очима Американаца можда није случајна. Да ли би тих 18% могло бити одскочна даска за рационалнији и продуктивнији однос? Ја не знам, нисам стручњак, питајте нумеролога.

Путин је тај најнижи рејтинг неомиљености имао одмах после 11.9. Владимир Путин је први од светских лидера назвао Вашингтон, изјавио саучешће и понудио сарадњу. Американци су тај његов гест веома ценили. То је показао Галуп.

Веома би се уважавала и широкогрудост давања азила Хилари.

Но, ту је понос госпође Клинтон. Шта ако она не хаје за опасност? Одважност и понос Хилари Клинтон би могли омести план повећавања Путинове популарности на Западу.

Зато би Владимир Путин, уз азил, морао да Хилари Клинтон понуди и шаргарепу.

Коју је узгајио, нећете веровати, Путинов архинепријатељ Борис Березовски.

Березовски је, када се од закона крио у Лондону, обнародовао своју визију будућности Русије. Березовски хоће да у Русији институционализује монархију. (Озбиљно, човек је то јавно рекао.)

А ја мислим да је идеја чије време тек долази - Хилари Клинтон уз азил понудити царски статус.

Путин би јој морао дати и држављанство, али прецедент, са Жераром Депардјеом, у том смислу већ постоји, када је глумац са својих разлога хтео да оде из Француске.

У царски посао би требало укључити и Била.

Нови руски владари, царица Хилари и цар Бил Клинтон, не би имали неку стварну власт или одговорност. Не би могли да нанесу штету.

Неки причају да Хилари, дубоко у себи, ионако не жели ту главобољу председниковања Америком. Кажу да њу покреће породичност, жеља да у историјско наслеђе остави "први брачни пар председници".

Али, ако увиди да уместо у Белу кућу може отићи у казамат, можда би склонија била погодби да председништво Америком трампи за царевање Русијом. И то је нека историјска оставштина. 
.
Дакле, једног дана, када најмање очекујете, можете зачути Владимира Владимировича Путина: "Даме и господо, допустите да вам представим Била и Хилари Клинтон, цара и царицу све Русије."

Врло корисни линкови:
- Ћирилизовано: Ротшилди припремају свог монарха за руски престо
- TASS: Russia - Prince Dmitry Romanov to visit Crimea first time since reunification with Russia
- "Putin je najpopularniji političar na svetu" - B92.net

Аутор: Вилијам Данкирли
Извор: What`s Putin`s Golden Opportunity for Popularity in the West? » American University in Moscow
За СРБИН.ИНФО изабрао и (врло слободно) превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de