Ukraine Today: Бајдену се смучило од корумпираности кијевског режима

Џо Бајден / АП фото
Бела кућа је дубоко забринутa што ниво корумпираности украјинских власти не опада.

Бајден је послао "строго и специфично" упозорење лидерима украјинског пуча Петру Порошенку и министру Арсенију Јацењуку, у којем каже да ће даља подршка Вашингтона Кијеву бити угрожена ако се владање кијевског режима не промени.

Амерички потпредседник Џо Бајден је љут због нивоа корупције у Украјини, мада је Вашингтон спреман да значајно појача санкције против Москве - према украјинском интернет магазину "Новоје времја", који се позива на своје изворе.

Бела кућа је "крајње забринута" што ниво корупције у Украјини не показује знаке смањивања.

Ово је пренео Мајкл Карпентер, специјални саветник америчког потпредседника за Европу и Евроазију, на конференцији за новинаре у Вашингтону, према изворима "Новоје Времја". Карпентер није објаснио шта тачно значи "специфично упозорење" Украјини.

Бајден такође страхује да ће Мински споразум, чак и пре краја године, бити потпуно поремећен изборима који ће се одржати на територији под контролом милитаната.

Карпентер је такође напоменуо да Русија гради војну базу на граници са Украјином. То може да значи да ће сукоб трајати "годинама".

Такође прочитајте: Нова руска војна база на граници са Украјином / New Russian military base appears near border with Ukraine

Карпентер је истакао да су, на скали од 1 до 10, америчке санкције против Русије тренутно на нивоу 3 и да лако могу напредовати.


Извор: Joe Biden issues warning to Poroshenko and Yatsenyuk over corruption in Ukraine - read on - uatoday.tv
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

1 коментар:

  1. Корупција је систем којим Запад влада. Постоји и на Западу, само што је тамо регулисана јавним тајним правом, па је нико ни не примећује.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!