Правда.Ру: Грчка спрема одговор на агресију Турске (АЖУРИРАНО, ВИДЕО)

Фото: Рекс (REX)
Фото: REX

Читайте больше на: http://www.pravda.ru/news/world/14-04-2016/1298322-greece-0/

Грчке оружане снаге су у четвртак почеле с великом војном вежбом. Инспекција оперативне спремности спроводи се због честих турских провокација у граничном појасу (погледати: Правда.Ру: Кад грчко јагњешце утихне).

Турски борбени авиони су ове недеље више пута повредили ваздушни простор Грчке - прелетали су острва у североисточном делу Егејског мора.

У среду ујутро, око пет турских авиона је прелетело изнад групе острва Инузес. Пре тога, повреде грчког ваздушног простора су се дешавале само изнад мора. У сваком случају, Грчка неће више толерисати прелете турске авијације изнад своје територије.

Према саопштењу грчког Министарства одбране, вежбе ће се одвијати на читавој територији, с посебном пажњом на северну границу, јер министарство сматра да се може десити да Македонија претендује на део северне територије. Правда.Ру је већ писала да Грчка не признаје Македонију и назива је "Република Скопље".

Премијер Алексис Ципрас ће у петак одржати састанак владиног Савета за одбрану и унутрашње послове, на коме ће бити размотрена тренутна ситуација са  Турском.

--------------
21.58

Ruptly TV: Македонија испитује да ли су грчки војни авиони повредили њен ваздушни простор / Greece: Macedonia investigating whether Greek jets violated airspace

 
Македонске власти испитују да ли су грчки војни авиони у четвртак ујутро нарушили њен национални ваздушни простор у близини избегличког логора Идиомени.


Извор: Greece prepares response to Turkey's aggression - PravdaReport
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!