Сједињене Америчке Државе уводе сопствени, "Амерички Куран"?

Америчка замисао цивилизовања исламске заједнице издавањем сопствене верзије Курана је смешна и није ништа друго до нови глупави трик западних специјалних служби

Амерички Куран. Извор: The Fake American QURAN ! | ISLAM---World's Greatest Religion!

Главни уредник часописа Руског института за стратешка истраживања, "Национална стратешка питања" Гајдар Џемал је за Правда.Ру изнео своје виђење изгледа америчких научника да утичу на радикализацију исламске заједнице.

Стручњак сматра да Американци неће успети да се изборе са исламским тероризмом на такав начин. Прво зато што муслимани америчке секуларне научнике не сматрају за меродавне, али највише с тога што прави муслиман следи изворни арапски текст.

С друге стране, америчку верзију би могли да изучавају и припадници других вероисповести и атеисти.

"Мислим да овакав метод неће спречити екстремизам у муслиманском свету, него обрнуто. Распириће још више гнева ако се установи да је нешто исправљано. Дошло би до серије протеста против САД у муслиманским државама."

Према томе, америчка верзија Курана би се сматрала за проповедање јереси - каже стручњак.

Председник Исламског комитета Русије Гајдар Џемал мисли да Куран с енглеским коментарима у исламској заједници може, у најбољем случају, наићи само на подсмех:

"Некаква воњава и бесрамна америчка нација од јуче, што постоји тек 200 година, пошто је лумпенпролетаријат од које је сачињена побио Индијанце, треба да цивилизује хиљадупетстогодишњи, ајмо рећи, пројекат, који је Аврамове лозе и постоји већ 4,300 година. Дрскост Англосаксонаца нема граница!"

"Јесу ли ту ствар објавили на енглеском? Па, нек је сами читају!"

"Али на све ово се може гледати и са комичне стране, као на још један јадан потез ФБИ и других специјалних служби. Можда ту глупост нико неће схватити озбиљно, неће хтети чак ни да је пљуне. Једино ако не настрада прозор-два издавачке куће" - каже Џемал.

"Чак и Исламска држава зна да САД нису извор јереси, већ чистог зла - бомбардовања и убијања мирољубивих цивила, па и сопствених."

Стручњак такође напомиње да држава Иран у последње време шени пред бичем америчког господара, али да то чине бирократија и свештенство, док је, у ствари, Исламски пут независан од направљених мазхаба (различите школе шеријатског права - прим. прев.). Знају муслимани ко им је главни шејтан.


Напомена преводиоца: Чланак је од јуче, када је објављена и вест TANJUG | Šojer: Dzamije ne smeju da se finansiraju iz inostranstva. Али је америчка будалаштина, као што је и ред, ипак старија од немачке. Правда.Ру, пак, сходно обичају руских медија да се нехајно односе према изворима, није објавила одакле јој податак да коњокрадице хоће да цивилизују...муслимане, али, видећете, то је стара, мада опет актуелна, вест од пре више месеци: Could this Quran curb extremism? - CNN.com


Изворни текст на руском: Гейдар Джемаль: У убивавших индейцев нет права переписывать Коран
Извор: US to impose new Quran on Muslims? - PravdaReport
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!