Израелски амбасадор Леви уручио захвалнице

Претходно:




Амбасада Израела у Београду приредила је пријем поводом Дана независности те земље, а амбасадор Јосеф Леви уручио је том приликом захвалнице заслужним личностима за унапређивање односа двеју земаља.

Пожелевши добродошлицу званицама, Јосеф Леви је на српском језику рекао да Израел има 68 година, али да је стар четири хиљаде година те да представља "остварење сна једне старе нација која се вратила кући и створила прелепу државу".

Израел је данас са 8,5 милиона становника, прича о успеху и достигнућима у бројним областима и нација која је, како је рекао, "пре 70 година камионима-гасним коморама одвођена у смрт, а која данас производи софистицирану опрему, сателите, телефонске апликације..."

Уручујући захвалницу председници Скупштине Маји Гојковић, Леви је рекао да је она показала изузетно разумевање и солидарност јеврејском народу и Израелу током свог мандата на челу српског парламента.

Амбасадор Леви је уручио захвалницу и министру унутрашних послова Небојши Стефановићу за, како је рекао, немерљив лични допринос односима две земље, унапређењу сарадње између министарстава унутрашних послова.

Министру за рад Александру Вулину, Леви је уручио захвалницу за "срдачну и отворену сарадњу са Израелом, посебно за изузетну помоћ коју је пружио у вези са израелском хуманитарном помоћи и мисијом израелских лекара у Прешеву".

Министар спорта Вања Удовичић примио је, према речима амбасадора, захвалницу за срдачно гостопримство израелским спортистима и унапређење сарадње у области омладине и спорта Србије и Израела.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић добио је захвалницу за, како је Леви навео, вишегодишњу солидарност са Израелом, дубоко разумевање историјских односа два народа, као и посебног пријатељства са амбасадом Израела.

Захвалнице су добили и градоначелник Београда Синиша Мали, директор националне авиокомпаније ЕрСрбија Дане Кондић, принцеза Јелисавета Карађорђевић, директор Информативног програма Б92 Зоран Баранац.

Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић и директор Сектора за координацију и надзор Агенције за реституцију Бранко Лакић добили су захвалнице због доприноса закону о отклањању последица одузимања имовине жртвама холокауста које немају живих наследника који је усвојен пре неколико месеци, рекао је Леви.

Пријему у хотелу Метропол Палас поводом 68. годишњице од оснивања државе Израел присуствовали су представници Владе, дипломатског кора, верских заједница, политичког, културног и јавног живота Србије.


Извор: РТС
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!