Курдска Јелена Карлеуша у подршци Израела борби пешмерга против Исламске државе (Видео)

Да није трагичних последица по читав свет - а не само Курде који на својим рукама имају и крви Срба преко Дрине - пропагандистичко трудбеништво водеће израелске агитпроповске службе "Израел видео нетворк"-а би чак било комично. Ево шта данас добих преко електронске поште:

Israel Video Network: Поп дива са једне од најважнијих потерница Исламске државе




Чак ни рат не може спречити звезду да засја. У северном Ираку, где се војска бори против самопроглашене Исламске државе, једна певачица ватрене косе врши мисију ширења патриотизма. Ирачанка Хели Лув има уговор за снимање плоче у Сједињеним Америчким Државама, али свој најновији спот није хтела да сними у Холивуду. Њена песма "Револуција" је посвећена курдским борцима познатим као пешмерге, који се боре против Исламске државе. Своју филмску екипу је одвела у једно село на првој линији фронта, тамо где фијучу меци и бесни борба.

Њено право име је Хелан Абдулах. Рођена је 1988. године у Ирану, где је њена породица утекла од напада Садама Хусеина на Курде. Одатле су преко Турске дошли у Финску, свој нови дом. Као тамошња тинејџерка, Хелан је успела да створи нешто уштеђевине, што јој је омогућило да се, у потрази за сјајем звезда, пресели у Лос Анђелес. Њено уметничко име Хели Лув је изведено од њеног правог имена, Хелан.




Извор: The pop diva on the Islamic State’s most wanted list – Israel Video Network
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!