понедељак, 13. март 2017.

Руски блогер иде на суд због играња "Покемон гоа" у црквиТужилаштво 22-годишњег видео блогера терети за подстицање верске мржње.


У руском граду Јекатеринбург отпочело је суђење блогеру оптуженом да је играњем "Покемон гоа" починио кривично дело подстицања верске мржње.

Руслан Соколовски је у притвору од октобра прошле године, када је суд поништио одлуку о његовом кућном притвору.

Тужилаштво је оптужило 22-годишњег видео блогера за подстицање верске мржње, исто кривично дело због којег су две жене из панк-колектива "Пуси рајот" 2012. послате у затвор на две године, јер су вређале религиозна осећања верника.

Ако буде осуђен, Руслану Соколовском прети седам и по година затвора.

Извор: Russian blogger goes on trial for playing ‘Pokemon Go’ in a church - The Hindu

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Видео сам потражио после, а вест сам запазио на "Редиту": Russian blogger goes on trial for playing ‘Pokemon Go’ in a church, faces a possible sentence of 7 ½ years in prison if convicted : worldnews. Прво ми би жао мамлаза, али кад прочитах коментаре... Руси су у праву: уз одмазду, сврха казне је и превенција, па ће пример бесловесног, а политички коректно феминизираног и злонамерног Руслана Соколовског послужити да неко слично либералче добро поразмисли пре но што постане освежење педерској популацији какве руске робијашнице.

И још нешто. Од досадашњих коментара на "Редиту" најинтригантнијим ми се чини онај о казни за скрнављење споменика такозваног Холокоста. Имајући у виду да Јеврејској заједници Србије се увек брже и лакше излази у сусрет, док са потомцима српских жртава ни близу није тако | Јадовно 1941., шта мислите, да ли би се у Србији исто вредновало скрнављење православне цркве и синагоге, односно српског и јеврејског споменика?

Нема коментара:

Постави коментар