Напред ка светској влади: "Гугл" плаћа научнике да протурају причу о глобалном отопљавању

"Гуглово" потплаћивање универзитетских професора да утичу на јавно мнење одлично осликава како функционише глобална превара звана "глобално отопљавање"

SNIPPITS AND SNAPPITS


"'Гугл' управља мало познатим програмом за упрезање универитетског мозговља ради обликовања јавног мнења и политике, тако што 'негује финансијске односе' са бројним професорима са Универзитета Харвард, Универзитета Калифорније, Берклија и других", открива "Вол стрит журнал" у чланку Paying Professors: Inside Google’s Academic Influence Campaign.

На сличан начин, и политичари, фондације и корпоративни магнати финансирају професоре, да спроводе тобожња истраживања "климатских промена које изазива човек", чији су резултати увек у сагласју - овај проблем може успешно решити једино глобална влада.

Али аргумент да је "наука сложна", да "97% научника верује у глобално отопљавање", иако јесте допадљив моћницима, лако се да побити, захваљујући - ироније ли - самом "Гуглу" и његовом претраживачу.

Јер аргумент "Гугловог" универзитетског мозговља је исто тако валидан као што су били аргументи "научника" које су дуванске компаније у прошлом веку потплаћивале да умањују опасност од пушења.

"Истраживања и друге активности професионалаца бивају награђивана само ако су каналисана правцем одобреним од политизованог академског естаблишмента - само тако се добија новац и студије објављују без проблема, стичу престижни положаји и чланства у управним одборима, професионална признања" - каже климатолог др Џудит Кери, која је некада радила у Технолошком институту Џорџије, пре него што је, згађена, дала отказ.

Једноставно речено, научници нису независни, само су део разгранате мреже политичара и конформиста из финансијских институција, медија и индустрије забаве, који сви заједно раде на спровођењу планова донетих на приватним скуповима светских моћника.

"Гуглово" и слично мозговље мотивише престиж што га доносе везе са највишим друштвеним слојем, па се не обазире, а можда и не зна, на то да саучествује у паду цивилизације, паду који изазива превелики терет што га предаторска класа намеће истинским ствараоцима.

"Гуглови" и слични пењачи друштвеном лествицом категорички одбацују независно размишљање из страха од јавног неодобравања, па је елити лако да их користи за протурање шарене лаже о глобалном отопљавању и других пропагандистичких "урадака" који треба да оснаже власт по цену да од цивилизације остане само празна љуска.




Препорука: Ћирилизовано: Клима (14 чланака)


Аутор: Кит Данијелс
Извор: Google Exposé Reveals Scam Behind Climate Change » Alex Jones' Infowars: There's a war on for your mind!
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

1 коментар:

  1. Анониман13. јул 2017. 22:11

    Ах, та мени је један познати интерниста, данас покојни, причао: како фармацеути корумпрају наше лекаре. Сваки начелник оделења може легално или полулегално са спроведе испитивање новог лека каквог светског произвођача: поделе се пацииенти у 3 групе - који се класично лече, који се лече лажним леком без ефекта и који се лече новим леком. Ако су резултати испитивања икако у корист новог лека - организатор добија да их изложи негде на Бахамима, са дневницама, плаћеним трошковима за двоје и богатим хонораром; а рад ће му свакако бити објављен и у релативно солидним светским часописима. А трговачки путници (јер њихов је посао да обезбеђују нове резултате) поуче доктора: како да од ничега натегне некакав позитиван налаз - буде ту самоизлечења, која се припишу фамозном леку; буде погрешних дијагноза, па неко оздрави пре времена - ето још једнога за статистику.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!