Медијске "истине" о Антарктику, најновији пример

An Iceberg the Size of Delaware Just Broke Away From Antarctica - The New York Times

Огроман ледени брег, површине 5 800 км2, отцепио се од Антарктика у периоду од 10. до 12. јула ове године. Слично се десило и 1995. и 2002. године.

Али, по "Њујорк тајмсу", ова вест потврђује предвиђање америчког истраживача Џона Х. Мерсера, објављеног у часопису "Нејчер" (Nature) 1978., да ледени покривач Северног пола нестаје јер клима постаје све топлија. Такође, и "Њујорк тајмс" и други бројни медији су завапили када је председник Трамп изузео САД из Париског споразума о климатским променама.

Оно о чему "Њујорк тајмс" није обавестио своје читаоце је да овај догађај није нова појава. Јер:

- 1956. године од Антарктика се отцепио ледени брег шест пута већи од јулског "сепаратисте";

- 1927. године од Антарктика се отцепила четири пута већа ледена побегуља.

Података за претходни период нема, из разумљивих разлога.

 "Њујорк тајмс" је прећутао и то да је председник Трамп повукао САД из Париског споразума не због климе и климатских промена, већ пара ради- зато што је Париски споразум у супротности са финансијским системом берзе за трговину емисијом штетних гасова (1), коју су основали Дејвид Блад, некадашњи директор инвестиционе банке "Голдман - Сакс", и бивши потпредседник САД Ал Гор, док је правила написао тада непознати правник Барак Хусеин Обама.1.1997-2010: Financial Ecology”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Оdnako (Russia) , Voltaire Network, 7 December 2015.
Voltaire Network

Напомена преводиоца: Читаоцу бих препоручио да обавезно погледа референтни чланак, да би стекао представу о финансијској шеми (читај: превари) чијем увођењу служи "глобално отопљавање" - и да затим, на неком од страних језика, мало претражи интернет за додатна објашњења - јер глодур "Волтера" Тијери Мејсан, нажалост, не држи много до прецизних назива и терминологије, још мање до веза на своје изворе - а српски "патриотски" медији и руска пропаганда на српском изгледа и не знају о чему се тачно ради. Јер, да знају, не би "Спутњик", на парама руског пореског платише, преносио лажи једне од најдражих преститутки глобалиста, "Њујорк тајмса", као у чланку Одвалио се највећи ледени брег у историји, мораће да се црта нова мапа.


Извор: The Media and the Antarctica
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

 1. Анониман15. јул 2017. 11:21

  o ovome sam se neku noc prepirao sa mojim 20-godisnjim sinom, po njemu ako vecina objavljuje nesto-to mora da je istina. Potpuno prikladno njegovim njeznim godinama, nikad se nije zapitao:"da li svi mogu objavljivati"? "Sta ako se neko ne slaze sa teorijom, da li bi ,mu dozvolili da objavi"? "Ko odlucuju sta ce biti objavljeno"? I niz drugih vaznih pitanja vezana ne samo za temu nego i mogucnost javnog izrazavanja, a posebno civilnim slobodama u drustvu..... Po meni, mi svakako zagadjujemo prirodu, ali klima se ne mjenja zbog toga, ne mjenja se uopce...a neko (ko nisu Arapi) pokusava pokrasti novce i na ovaj nacin....

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Еее, пријатељу, мене ћерка назива теоретичарем завере, и због тога неће да ми преведе ни једно једино чланче, иако је језичара (италијаниста).

   А клима се ипак мења. Одувек. И циклично. Погледајте, на пример: http://www.planeta.org.rs/29/6klima.htm

   Избриши

Постави коментар