Пређи на главни садржај

Гилад Ацмон: Белешка о ционификацији Велике Британије

Извор: Abbas' Fatah Party Posts Cartoon of Theresa May as Jewish Pig

Није никакво изненађење када држава која је бомбардовала Сирију почне, зарад Израела, да води антиимиграциону и антицрначку политику.

Пуно је писано о дубоким културним и духовним везама између Британије и ционизма. Неки су навели корене енглеског хришћанског ционизма, други указују на Балфурову декларацију и њену историјску позадину. Године 1956., Британија и Француска су удружиле снаге с Израелом не би ли заузели Суецки канал. До почетка 2000-их стигло се до "где Ираел стаде - настави Британија" политике. Понекад се чини да је Би-Би-Си пренамењени израелско-пропагандистички одред. Некада угледан британски лист се претворио у "Јудејски Гардијан". Мардоков "Скај њус" не оставља пуно простора за думање у чију корист ради. Тако је, прошле недеље, Мардокова ударница безобзирно прекинула генерала Џонатана Шоа, бившег команданта британских оружаних снага, истог часа када се удаљио од задатог сценарија рекавши да сиријски режим, можда, не стоји иза напада хемијским оружјем у Думи. Следећег дана видесмо да ће британска влада поново саучествовати у циоимперијалистичкој агресији на једну арапску земљу, правдајући је још једном лажи да је "Асадов режим" употребио бојне отрове.

Није остало много од традиције слободе, толеранције и непристрасности британских медија. Претпостављам да, пошто је духовни и културни континуум између Израела и Британије васпостављен, не би требало да збуњује што су се британска медији упустили у, солидно блесаву, борбу против "антисемитизма". Џереми Корбин, истакнути посланик и антирасиста, постао је мета опаких и пристрасних напада израелског лобија и његових слугу у британским медијима и политици. То није, али нешто друго јесте shocking. Симултано са бујицом критика Корбина због тобожњих антисемитских ставова, којима га подвргава неколицина његових партијских "другова", британска влада и Министарство унутрашњих послова су почели да спроводе институционалну расну дискриминацију тзв. Виндраш генерације.

Виндраш генерација је стигла у Велику Британију између 1948. и 1971. године из карипских земаља. Названа је по броду "Емпајер Виндраш", који је 22. јуна 1948. допловио у Тилбури у Есексу, доводећи раднике са Јамајке, Тринидада и Тобага и других острва, као одговор на послератни недостатке радне снаге у Великој Британији.

Бројност Виндраш генерације није позната, пошто су многи дошли као деца и уз родитељски пасош, а касније нису тражили да им буду издата сва документа. У сваком случају, ради се о хиљадама и хиљадама људи.

Онима којима недостају документи сада се каже да је потребно да обезбеде доказе како би могли да раде, имају здравствено осигурање, чак и да остану у Великој Британији.Британија себе доживљава као причу о успешном мултикултурализму. Али ето, видимо да намерава да депортује своје црне поданике који су од малих ногу живели у самој краљевини.

Тереза Меј се извинила карипским лидерима због претњи депортацијом. Као да британске власти нису потпуно сагласне по овом питању. Али свеједно, ако је Меј заиста "посвећена" борби против расизма, боље да престане да блеси о некаквом антисемитизму и почне да примењује антирасистичку етику што важи за све.


Ако хоће да је спале, вредна је вашег читања:


Being in Time - A Post Political Manifesto, 
Amazon.co.uk , Amazon.com and  here (gilad.co.uk).
Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Израел, ненамерно, одложи трећи светски рат

Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Windrush Generation and The Zionification of the British Sphere — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de