Пређи на главни садржај

European Western Balkans: "Косовски парламент изгласао стварање царинске уније Косова и Албаније" (и предлог како пратити сличне вести)


ТИРАНА - Са 67 гласова за, једним против и једним уздржаним, косовски парламент је у уторак изгласао споразум о царинској унији Косова и Албаније.

После расправе одржане у понедељак на пленарној седници, 69 од укупног броја присутних посланика је гласало за Нацрт резолуције о примени Споразума између Републике Косово и Републике Албаније.

Међу најважнијим тачкама данашњег дневног реда косовског парламента су гласање о препорукама о зеленој карти и о нацрту резолуције о неповољнојситуацији косовске младежи.

Извор: Kosovo Parliament votes on customs unification between Kosovo and Albania


Препорука: Ову вест преносим зато што не верујем да ће је бити у овдашњим медијима. У сваком случају неће бити толико разглашаване као јуче вест која посредно хвали колаборантски капацитет плачипичкине власти, да Vlada Kosova povlači platformu o dijalogu sa Srbijom: Tači glavni pregovarač. Да вам не промакну и безбројне сличне информације о делатности непријатеља, предлажем вам да, уместо да скакућете с веб-сајта на веб-сајт, користите РСС (RSS) агрегатор довода садржаја интернет страница, односно неки од програма помоћу којих се довод користи.

Ino Reader је онлајн услуга, страница која вам омогућава да с једног места пратите колико год хоћете извора. Бугари су направили врхунски производ, по неподељеном мишљењу, а по мом - најбољи. Бесплатна верзија Иноа ће вам омогућити да у року одмах па до сат времена од објаве прочитате све што вас (евентуално) интересује, а плаћена, за зависнике и професионалце, најбржи могући довод из свих изабраних извора и још пар опција.

QuiteRSS је програм за све платформе, Лично, збуњује ме што браћа Руси мисле да ће њихово остварење умети да користе и прозораши и јабучари, али...Боље да скратим језик. Само још да напоменем да аутори своје дело стално унапређују, што није случај са осталима.

Newsboat је за линуксаше. Браћи и сестрама не треба објашњавати програма који се користе преко терминала. И нека буде опет "ево ја", мени служи за специфичне изворе. Уз Ино ридер као основно средство, овај глисер ми омогућава да брже допловим до вести и извора, рецимо о ционизму.

На крају, али многима не најмање важно, Ино је доступан на више језика али не и на српском; КвајтРСС има и верзију на српској азбуци; Њусбоут...е па, нема терминала без енглеског, јебеш га.


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Антикс Линуксу

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de