European Western Balkans: "Косовски парламент изгласао стварање царинске уније Косова и Албаније" (и предлог како пратити сличне вести)


ТИРАНА - Са 67 гласова за, једним против и једним уздржаним, косовски парламент је у уторак изгласао споразум о царинској унији Косова и Албаније.

После расправе одржане у понедељак на пленарној седници, 69 од укупног броја присутних посланика је гласало за Нацрт резолуције о примени Споразума између Републике Косово и Републике Албаније.

Међу најважнијим тачкама данашњег дневног реда косовског парламента су гласање о препорукама о зеленој карти и о нацрту резолуције о неповољнојситуацији косовске младежи.

Извор: Kosovo Parliament votes on customs unification between Kosovo and Albania


Препорука: Ову вест преносим зато што не верујем да ће је бити у овдашњим медијима. У сваком случају неће бити толико разглашаване као јуче вест која посредно хвали колаборантски капацитет плачипичкине власти, да Vlada Kosova povlači platformu o dijalogu sa Srbijom: Tači glavni pregovarač. Да вам не промакну и безбројне сличне информације о делатности непријатеља, предлажем вам да, уместо да скакућете с веб-сајта на веб-сајт, користите РСС (RSS) агрегатор довода садржаја интернет страница, односно неки од програма помоћу којих се довод користи.

Ino Reader је онлајн услуга, страница која вам омогућава да с једног места пратите колико год хоћете извора. Бугари су направили врхунски производ, по неподељеном мишљењу, а по мом - најбољи. Бесплатна верзија Иноа ће вам омогућити да у року одмах па до сат времена од објаве прочитате све што вас (евентуално) интересује, а плаћена, за зависнике и професионалце, најбржи могући довод из свих изабраних извора и још пар опција.

QuiteRSS је програм за све платформе, Лично, збуњује ме што браћа Руси мисле да ће њихово остварење умети да користе и прозораши и јабучари, али...Боље да скратим језик. Само још да напоменем да аутори своје дело стално унапређују, што није случај са осталима.

Newsboat је за линуксаше. Браћи и сестрама не треба објашњавати програма који се користе преко терминала. И нека буде опет "ево ја", мени служи за специфичне изворе. Уз Ино ридер као основно средство, овај глисер ми омогућава да брже допловим до вести и извора, рецимо о ционизму.

На крају, али многима не најмање важно, Ино је доступан на више језика али не и на српском; КвајтРСС има и верзију на српској азбуци; Њусбоут...е па, нема терминала без енглеског, јебеш га.


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Антикс Линуксу

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!