Шокантно! Животиња Асад хтеде да утепа Бибија! Трагедију спречио Шин Бет

Израел тврди да је спречио сиријску конспирацију да се одузме живот Нетањахуу


Извор: The Ugly Truth


Дана 5. јуна 2018. године, израелска безбедносна служба Шин Бет (позната и као Шабак) је обзнанила да је спречила сиријски комплот да се утепају премијер Државе Израел Бењамин Нетањаху - Биби и градоначелник Јерусалима Нир Баркат, као и друга лица из страних делегација.

Како је саопштио Шин Бет, завера на чијем челу је био Мухамед Џамал Рашдах из избегличког логора Шуафат који се налази на истоку Јерусалима, осујећена је 24. априла, а још два осумњичена су ухапшена током наредних недеља.

Рашдах има израелску личну карту, био је затваран из безбедносних разлога.

Шин Бет тврди да је Асадов асасин планирао да побије и чланове канадске делегације, који, са седиштем у Јерусалиму, обучавају снаге Палестинске Народне Самоуправе са Западне обале. Наводно је планирао да насрне и на здање америчког конзулата.

Рашдах је, тврди Шин Бет, деловао по наређењу Врховне команде Народноослободилачког фронта Палестине, а обавештајне податке о метама је прикупљао док је био у затвору.

Врховна команда Народноослободилачког фронта Палестине је учествовала у операцијама сиријске владе против Исламске државе у Јармуку, јужном предграђу Дамаска, а Израел је води као терористичку групу.

https://southfront.org/

Ко разуме схватиће: Нетањаху од Шин Бета тражио да прислушкује телефоне заповедника Израелских одбрамбених снага и Мосада / Netanyahu asked Shin Bet to tap phones of IDF, Mossad heads — report

Извор: Israel Claims It Thwarted Syrian-backed Plot To Assassinate Netanyahu
Превео и допевао: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу и програму Вордгриндер

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!