Пређи на главни садржај

Гилад Ацмон: Јеврејско поимање расизма (пример)

Хаим Вајцман и Џереми Корбин. Илустрација преузета с извора чланка

Сваке ноћи, пар сати пре но што сване, поглавници британских Јевреја излучују свој дневни товар против Лабуристичке странке и њеног председника. Иако нам та неумитна потреба мало говори о самом Корбину и Лабуристичкој странци, веома је "знаковита гледе значајки" јеврејског руководства и израелског пропагандистичког пројекта "Корбин".

Лабуристички посланик и Јеврејка Лусијана Бергер јуче је изјавила да се осећа "непожеаном" у својој странци пошто је погледала видео са опаском Џеремија Корбина о британским ционистима, како каже да они "немају смисла за иронију". А господин Корбин је рекао:

"Британски ционисти, очигледно, имају два проблема. Први је што не желе да проучавају историју, а други, што дуго, вероватно читав свој век, живе у овој земљи, а не разумеју енглеску ироничност."

Госпођа посланик Бергер је свој одговор одцвркутала на "Твитеру":

"Овај данашњи видео са лидером британске Лабуристичке странке и његовим неопростивим коментарима - које је покушао да брани страначки гласноговорник - је учинио да се ја, као поносна британска Јеврејка, осећам непожељном у својој сопственој странци. У Британији живим читав свој живот и не требају ми никакве лекције из историје и ироније."

Знала то или не, госпођа Бергер је успела да потврди истинитост Хаим Вајцманове фундаменталне поставке, да:

"Нема никаквих енглеских, француских, немачких или америчких Јевреја, постоје само Јевреји који живе у Енглеској, Француској, Немачкој или Америци."

Дакле, по Вајцману, није битно где Јеврејин живи, јер где год да је, првенствено је Јеврејин, а јеврејство му одређује и његове политичке, културне и националне ставове и тежње. Да "посланикиња" Бергер има икакву представу о иронији, не би тако лако упала у замку, да се као "британска Јеврејка" увреди, иако је Корбин о ционистима иронисао на енглески љубазан начин.

Што није лоше. Никако. Јер одлично демонстрира да стара добра дихотомија између Јевреја и циониста не пије воду. Као и Вајцман, Бергер је става да су Јевреји и ционисти једно те исто. Можете ми то узети за зло, али сматрам да и код Вајцмана и Бергер писац је хтео да каже исту ствар, да је практично немогуће разграничити ционизам и јеврејство, јер таква демаркациона линија и не постоји.

Што је тачно.

Јер чак и "јеврејски антиционисти" следе Вајцманову мантру, делујући окупљени у искључиво јеврејске политичке ћелије, сегрегационистичке више и од Државе Израел. Уместо да се понашају као палестинске присталице јеврејског порекла, припадници ЈВП-а (Jewish Voice for Peace / Јеврејски глас за мир) се придржавају вајцмановске философије - делују као искључиво јеврејска политичка група.

Еманципација Јевреја, започета после Француске револуције, обећавала је једнакост Јевреја и суседа им. Али домет јој се показао скромним , јер у Француској, Америци, Британији и другим земљама јеврејска политичка тела делују у супротности са основним начелом еманципацијом и обећањем деловања у интересу свих, а не неколицине. У Британији, јеврејске главешине отворено војују против једне националне странке и њеног лидера, и то на основу своје дефиниције расизма, да је расизам појава уперена против само једног народа, да не постоји кад је анти-било-који-народ.

Тиме, "Јевреји који живе у Британији" заступају интересе друге, стране државе, Државе Израел, злочиначког ентитета који је починио безброј ратних злочина и кршења људских права.


Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Јевреји, логика и Џереми Корбин

Препоруке:

- Now, This is Racism!

- Jeremy Corbyn, Jewish Assimilation and the Lobby


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: From Chaim Weitzman to Jeremy Corbyn — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Ем-Икс Линуксу и, терапијски антиантисемитски...

Коментари

  1. Јовановићу, легендо, наклон за избор! Информације презентоване овде чине СУТ или суштину или БИТ мирозренија чојзн пипл. Не користите одвратни термин семитизм, узмите боље "половци", пола људи пола рептили. То и они сами тврде, и то их усрећује. "Половецке игре" https://youtu.be/NgHsUz2Z1wQ

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de