Пол Крејг Робертс: Драги читаоци...

...донирајте: Donate - PaulCraigRoberts.org


Карикатура преузета из Paul Craig Roberts: How The American Media Was Destroyed | Zero Hedge

Одзив на моју редовну тромесечну молбу за донације био је веома слаб. По правилу, у децембру је највећи одзив, али овога пута, овог децембра, реаговали сте слабије него икада.

Можда зато што већина сада уплаћује месечне прилоге. Не знам, мораћу да то истражим.

У сваком случају, имајте на уму да се на Западу, било где у западном свету, не исплати говорити истину. Тако "звиждаче", иако су под заштитом федералног закона, прогоне и хапсе зато што говоре како је било и како јесте, док се припадници власти који су починили описане злочине остављају на миру.

И да се, изузев пар изузетака као што је Такер Карлсон, ниједан новинар из штампаних и ТВ медија не усуђује да прекорачи границе задате званичним саопштењима.

Чак се и академски и научнички свет придржава правила да је прескупо говорити истину, а посебно истину о Израелу. Историчарима је постало немогуће да истражују тзв. холокост, а доносе се и закони којима се забрањује бојкотовање и заговарање неинвестирања у Израел - видови протеста против бруталног и нечовечног понашања Државе Израел према Палестинцима. Научнике може да стаје каријере и ако истражују да ли су интелигенција, раса и "џендер" генетски условљени: Armageddon: James Flynn on Academic freedom and Race, by James Thompson - The Unz Review

Нови и корумпиран председник Еквадора продао је Џулијена Асанжа Вашингтону - избациће га из амбасаде оног часа кад закључи да је постало безбедно изневерити институт политичког азила. Суђење Асанжу ће бити смејурија. Али смејурија која ће задати два смртоносна ударца Истини. Првим ће се успоставити преседан да је изношење истине за коју власт не жели да буде обелодањена у јавност кривично дело, а другим, екстензијом првог, за злочин ће се прогласити свако изношење чињеница и мишљења које власти сматрају штетним. Обесхрабрује кад видимо како читав Запад постаје безгласан и незаинтересован за истину.

Стога је нама, оној шачици која је вољна да трпи клевете и набијања на колац због изношења истине, подршка читалаца преко потребна. Јер, ако ни читалаштво не уме да цени истину и истинољубивост, зашто бисмо трпели износећи је.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Постоји ли издајник међу Путиновим сарадницима?

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: In the Western World Truth Is on Its Deathbed - PaulCraigRoberts.org
Превео, и овде објаснио зашто: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу

Коментари