Сан Франциско претекао Конов кризни штаб: уводи обавезно вакцинисање чак и петогодишњака

Сан Франциско ће ускоро од петогодишње деце захтевати да покажу доказ о вакцинацији на ковид-19, да би могла да уђу у затворене јавне просторе попут ресторана, забавних места и спортских дворана, саопштили су ове недеље тамошњи здравствени званичници.

Ништа од Нобела. Извор за карикатуру: Србија данас

Локални прописи већ захтевају да деца старија од 12 година и одрасли покажу доказ да су вакцинисани пре уласка у та места. Сада градски здравствени службеници планирају да обавезу прошире на децу узраста од 5 до 11 година, групу која је недавно проглашена подобном за вакцинисање.

Здравствена службеница из Сан Франциска Сузан Филип рекла је да обавеза неће неће ступити на снагу још најмање два месеца.

„Дефинитивно желимо да сачекамо и осигурамо да су деца имала прилику да се вакцинишу, тако да ће се то догодити не пре осам недеља пошто вакцина буде била доступна деци“, рекла је Филип у уторак на састанку градске управе о вакцинацији младих.

Вакцинисање млађе старосне групе у Калифорнији почело је у среду, истог дана када су научници са Западне обале објавили да одобравају употребу Физер-БиоНТек вакцине на деци узраста од 5 до 11 година - и дан након што су амерички центри за контролу болести и превенцију препоручили да се даје "дечја" доза. Педијатријска вакцина је трећина дозе за одрасле и, као код одраслих, даваће се у две дозе, у размаку од 21 дана.

Званичници Министарства за јавно здравље из Сан Франциска су у среду потврдили план рекавши да ће тренутни локални захтеви вакцинисања и ношења маски бити преиспитани када млађа деца буду имала довољно времена за вакцинацију.

„Као и код деце од 12-17 година која можда немају лична документа имаћемо исти приступ код млађе деце тако да ни они не буду кажњавани због што немају личну карту“, написао је портпарол одељења у е-писму.


Претходно:

1. Преко 70% умрлих од ковида 19 у Енглеској у септембру било је вакцинисано у потпуности

2. Светски економски форум и корона као оруђа Ротшилдових

"Такође, СЕФ са ИД2020 савезом Гејтсових и Рокфелерових фондација сарађује на програму "обезбеђивања дигиталних ИД-а кроз вакцине", при чему је вакцинисање деце најважније, полазиште, "an entry point for digital identity"".


Извор: Политико

Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!