Зашто је ивермектин бољи од Фајзерове антивирусне пилуле паксловид

У последњој епизоди "Џими Дор шоу"-а, комичар и политички коментатор говори о сличностима између Фајзеровог, скупог, и генеричког ивермектин антивирусног лека.


"Никада не видех тако вредну пропагандистичку машину као ову против ивермектина. Проналазач ивермектина је 2015. добио Нобелову награду за хуману медицину, али ето, медији су учинили да сви верују да је ивермектин лек за коње", каже Дор, сугеришући да се то чини из профитерских разлога.
Пустио је и видео др Џона Кемпбела, који образлаже како Фајзеров антивирус и ивермектин третирају ковид "на потпуно исти начин", и да Фајзеров лек показује веома висок ниво ефикасности у превенцији тешког обољевања, хоспитализације и смрти.


"Али имамо још један лек, генерички, назив му је ивермектин, који дејствује на потпуно исти начин као Фајзеров
паксловид. У научној литератури су изнети недвосмислени докази да су начини деловања два лека исти. Оба инхибирају репродуковање вируса", каже др Кемпбел.
Показавши молекуларну структуру Фајзеровог новог лека и упоредивши је са оном ивермектина, др Кемпбел признаје да су "сасвим различите" и да је апсолутно у реду" патентирати Фајзер лек.
"Да би у наредних двадесет година зарадили брдо новца."
Кемпбел такође цитира више научних студија у којима су изнети докази ефикасности ивермектина против ковида:
- Студија Краљевског хемијског друштва износи закључак да ивермектин показује "инхибиторност каталитичке активности" која доводи до репликовања вируса ковида.
- у чланку Нејчера (Nature) је изнет резултат испитивања тринаест off-target лекова, у коме је само ивермектин блокирао репликацију SARS-CoV-2 вируса више од 80%.
- И споменута студија Краљевског хемијског друштва каже слично, да је од десетина лекова ивермектин показао "најбоље резултате" у заустављању репродукције вируса. Али такође износи и податак да је, у истом испитивању, ремдесивир, патентирани лек америчког произвођача Гилијад сајенс одобрен од Америчке управе за храну и лекове (и у ЕУ- прим.прев.), показао најслабији резултат.
Кемпбел је такође указао на студију објављену у часопису Frontiers in Microbiology где се наводи да ивермектин не само да напада и везује за спајк протеин ковид вируса,што га спречава да инфицира ћелију, него се и везује за ћелијски рецептор. Другим речима, "Ивермектин не само да искривљује кључ, него и квари браву".
И закључује:
"Дакле, да се видети да је Фајзеров нови лек делотворан на само једном биохемијском путу заустављања ковида, а ивермектин на истом али и на више других начина. Али зашто то не знате? Зато што је ивермектин јефтин, а ми живимо у свету корпоративистичке пропаганде.”
Аутор: Џереми Лофредо Извор: Children's Health Defense Запажено на сајту LewRockwell.com Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!