Русија је освојила само „можда 6 до 10 миља“ територије откако се рат окренуо ка истоку Украјине, каже највиши амерички генерал


Из вести "Бизнис инсајдера"
:

По старешинству највиши амерички генерал је рекао да је Русија освојила само неколико миља територије у источној Украјини.

* „Напредак се мери буквално стотинама метара“, рекао је у среду генерал Марк Мили.

* Он је рекао да су борбе у региону Донбаса „веома интензивне“ са „много насиља“.

Руске снаге су задобиле само неколико миља територије откако се рат окренуо ка истоку Украјине, рекао је највиши амерички генерал — истичући како се петомесечна кампања претворила у крваво мрцварење.

Говорећи на конференцији за новинаре у Пентагону у среду, начелник Здруженог генералштаба америчких оружаних снага генерал Марк Мили рекао је да се Украјина „веома ефикасно бори против Руса“ и да је током последњих неколико месеци „руско напредовање износило можда шест до 10 миља — тако нешто, у том распону“.

Read more ....  

Update: Top U.S. General Milley says Donbas 'not lost yet' (Reuters).  

Уредник блога "Вор њус апдејтс":

Примедбе америчког генерала Милија илуструју разлике између војних доктрина САД и Русије. САД су фокусиране на освајање и заузимање територије. Руска војна доктрина је усмерена на уништавање војске непријатеља.

У последњем рату у Ираку америчка војска је била фокусирана на заузимање Багдада што је брже могуће, заобилазећи ирачке војне формације. Успех је остварен у року од шест недеља на углавном отвореном пустињском терену. Нажалост, Пентагон је потом следећу деценију провео борећи се против остатака ирачке војске.

Руска војна доктрина/стратегија је другачија. Сада је усмерена на уништавање професионалних елемената украјинске војске и заузимање напуштене територије. Стратегија за коју чак и украјински председник Зеленски наговештава да је успешна, што се види из непрекидних молби њега и његове владе за више западног оружја и залиха како би се заменило оно што је изгубљено.

Што се тиче примедби генерала Милија да је Русија задобила малу, ако икакву територију у источној Украјини, Би-Би-Сијева мапа испод говори сасвим друго.


Извор: 
War News Updates

Превод: Александар Јовановић, на Дебијан ГНУ/Линукс оперативном систему


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!