Шефови јерменских и руских специјалних служби разговарали о размени обавештајних података

 

Сергеј Наришкин и јерменски премијер Никол Пашињан. Извор: Медијамакс 

ЈЕРЕВАН, 18. јул /ТАСС/. Питања размене обавештајних података била су у средишту састанка директора Службе државне безбедности Јерменије Армена Абазијана и директора Спољне обавештајне службе Русије Сергеја Наришкина у понедељак.

„Данас сам имао прилику да се сретнем са јерменским премијером Николом Пашињаном. Осим тога, имао сам састанак са колегом, директором Службе државне безбедности Јерменије Арменом Абазијаном. Током разговора дата је висока оцена стратешком партнерству између наших земаља…Сарадња између специјалних служби је део ове сарадње и данас смо са колегом разговарали о питањима размене обавештајних информација, заједничких акција на разоткривању и спречавању низа спољних претњи. Претње и Јерменији и Русији“, рекао је Наришкин после разговора.

Према речима Наришкина, обе стране раде на плану заједничког рада у наредним годинама.

Прес служба јерменске владе раније је саопштила да су Наришкин и Пашињан разговарали о питањима регионалне и међународне безбедности.

Осим тога, Пашињан је рекао да његова посета Јеревану није повезана са недавном посетом Јерменији директора Централне обавештајне агенције Вилијама Бернса. „Дефинитивно, моја посета Јеревану није повезана са посетом мог америчког колеге. Али не искључујем да је његова посета повезана са мојим путовањем“, рекао је он.

Наришкин је описао сарадњу руских и јерменских специјалних служби као „засновану на поверењу, професионалну и корисну“ за обе земље.

Бернс је 15. јула посетио Јереван. Он се састао са јерменским премијером Николом Пашињаном и секретаром јерменског Савета безбедности Арменом Григоријаном.


Извор: ТАСС

Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!