Пол Крејг Робертс: Ко подржава Вашингтон тај подржава зло



Путин подсећа Обаму да сејање раздора између нуклеарних сила може да угрози стратешку безбедност



У интервјуу за данашњу "Политику", један српски лист, руски председник Владимир Путин је изјавио да је узалудно и опасно по САД и њихове европске марионете да уцењују Русију и да Изузетна држава и њени вазали треба да размотре ризике инхерентне агресивним споровима између земаља наоружаних нуклеарним оружјем. Путин је истакао да је Обама заузео непријатељски став према Русији у говору на Генералној скупштини УН 24. септембра, када је прогласио Русију једном од три претње свету заједно са Исламском државом и еболом. Председник Путин је рекао да једностране и казнене мере против Русије могу да изазову кризу, и да је, ако Вашингтон намерава да "изолује нашу земљу, то апсурдан и илузоран циљ".

Ево неких директних навода председника Путина:

     "Како можемо говорити о деескалацији сукоба у Украјини када се одлуке о новим санкцијама доносе готово истовремено са споразумом о мировном процесу?"

     "Заједно са санкцијама против свих сектора наше привреде, овај приступ се не може назвати другачије осим непријатељским."

     "Надамо се да ће наши партнери схватити узалудност покушаја уцењивања Русију и опоменути се какве последице неслагање између великих нуклеарних сила може имати на стратешку стабилност."

Ако сви не умремо од нуклеарних експлозија, зрачења и нуклеарне зиме, то ће бити због хуманости и здравог разума - чега нема у Вашингтону - председника Русије.

Погледајте око себе. Економије и тржишта акција западне цивилизације су у повлачењу. Глупави и неспособни органи власти донели су еболу у Америку. А шта Вашингтон ради? Енергија Владе Изузетне државе усмерена је на борбу против Исламске државе, чеда самог Вашингтона, и сатанизацију Русије.

Да ли је било којом земљом, било где на кугли земаљској и у било ком периоду историје било тако тотално погрешно владано као што се влада САД ?

Американци треба да схвате да њихова влада није само неспособна и неморална, већ да је зло. Вашингтон се крије иза моралисања, али је сам лишен морала. Нема тог зла за које Вашингтон није способан. Ко подржава Вашингтон тај подржава зло.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Vladimir Putin Reminds Obama That Sowing Discord Between Nuclear Powers Can Undermine Strategic Security - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано  за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!