Рогозин: Русија неће дозволити понављање украјинског сценарија на границама Придњестровља

Дмитриј Рогозин - © ITAR-TASS/Vadim Denisov
Русија ће испунити своју дужност до краја и учиниће све да буде поуздан и стабилан и чврст чувар мира и партнер Тираспољу и Кишињеву

МОСКВА, 1. октобар / Тасс /. Руски потпредседник Владе Дмитриј Рогозин изјавио је у среду да ће Русија остати поуздан чувар мира и неће дозволити понављање украјинског сценарија на границама молдавске отцепљене покрајине Придњестровља.

"Не треба се мешати у Придњестровље, не треба изазивати хистерију на граници и не треба распаљивати ситуацију јер грађани Руске Федерације живе тамо", рекао је Рогозин.

Не вреди се препуштати илузији да Русија не штити своје грађане. "Наравно да то чини. Не покушавајте да испробавате наше стрпљење и наше снаге ", рекао је он.

Русија ће испунити своју дужност до краја и учиниће све "да буде поуздан и стабилан и чврст чувар мира и партнер Тираспољу и Кишињеву", рекао је Рогозин.

Многи људи у молдавској престоници гледају на Русију са интересовањем и симпатијама, рекао је он, додајући да је пре годину дана видео како стотине хиљада људи поздрављају руске изасланике.

Већина људи је за сигурност, упркос хиперактивности руских непријатеља, рекао је Рогозин.



Извор: ТАСС
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!